Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministar Šustar za prvi dan škole na Velom Ižu

29.08.2016. 22:00
Ministar Šustar za prvi dan škole na Velom Ižu


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odabralo je školu Zadarske županije koju će ministar Predrag Šustar posjetiti prvog dana nastave, 5. rujna. Ministarstvo svake godine odabire drugu školu čijim posjetom aktualni ministar obilježava početak škole, a ove je godine izbor pao na osnovnu školu Veli Iž.
Područna škola Osnovne škole Zadarski otoci tako će imati čast da njezine učenike osobno pozdravi ministar, a posebnost je ovog posjeta i uključenje videokonferencijom s matičnom školom u Zadru. Ministrovu dobrodošlicu videolinkom pratit će učenici na Bilom brigu, a gradski pročelnik za školstvo, Joso Nekić, kaže kako je otočna škola odabarana da bi se poslala poruka o brizi za male, osobito one udaljene, škole po zadarskim otocima.
– Iznimno mi je drago što je Ministarstvo odabralo grad Zadar za otvaranje ove školske godine, posebno što ministar dolazi na otok poručujući time svim prvašićima i njihovim roditeljima kako se vodi skrb o razvoju manjih sredina. I dosad su nam dolazili ministar ili njegovi pomoćnici, poput Sabine Glasovac, što je posebno važno u davanju značaja manjim sredinama izvan grada. Učenicima prvih razreda ovaj je dan osobito važan jer im 5. rujna praktički počinje nova faza života koja im donosi obaveze, ali i ulazak u svijet znanja i učenja koje će im trebati za cijeli život – kaže Nekić.