Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Otvoreno prvo obnovljeno košarkaško igralište

29.08.2016. 22:00
Otvoreno prvo obnovljeno košarkaško igralište


U sklopu nacionalnog projekta obnove kvartovskih igrališta “Koš za koš” zadarski S Event jučer je na Bilom brigu otvorio prvo obnovljeno košarkaško igralište u Hrvatskoj. Riječ je o novoj inicijativi za povratak mladih na zapuštena kvartovska igrališta koja su, kako je upozorila direktorica S Eventa, Zdenka Zrilić, u najvećem broju slučajeva pretvorena u parkirališta. U nazočnosti djece i roditelja Bilog briga igralište je otvoreno i uz veliku uz podršku zadarskih košarkaških veterana Ivice Obada, Zdravka Jeraka, Stipe Šarlije i Ivana Sunare.
– Jako sam sretna što vidim ovako puno djece danas ovdje jer to govori da je akcija itekako uspjela. Na ovu smo ideju došli prije dvije godine i trebalo nam je malo vremena da sve organiziramo i projekt dovedemo do otvaranja ovog prvog igrališta. Za početak smo izabrali Bili brig, ali ćemo se truditi što prije obnoviti i druga igrališta jer je nevjerojatno koliko je sportskih iglališta po gradu zapušteno. Svim ćemo se silama truditi do kraja godine urediti sve do jednog kvartovskog igrališta- kaže Zdenka Zrilić, dodajući kako je ovim projektom djeci žele vratiti igru:
– Tužno je vidjeti diljem Hrvatske kako su igrališta postala parkirališta, mjesta gdje nema infrastrukture potrebne za razvoj motoričkih sposobnosti mladih. Ovo prvo obnovljeno igralište polazna je točka s koje krećemo u nastavak projekta diljem Hrvatske. Primili smo jako puno prijava na naš natječaj i vjerujem kako ćemo u idućim mjesecima razveseliti mnoge ljubitelje košarke te im obnoviti igrališta – izjavila je direktorica S Eventa na otvaranju, najavljujući i prvi turnir na obnovljenom igralištu u Vukovarskoj:
– Za desetak ćemo dana održati prvi turnir kvartovskih ekipa kako bismo i na taj način mlade vratili na košarkaška igrališta. Uvjerena sam da smo ovom akcijom na dobrom putu da to i učinimo, a ovom se prilikom posebno zahvaljujem Gradu Zadru na velikoj podršci jer su nam  njihove tvrtke Nasadi i Čistoća pomogle urediti okoliš, a projekt je podržala i Županija. Imali smo veliko razumijevanje za ovaj plan i od strane Mjesnog odbora Bili brig, koji je od početka svjestan značaja ovakvih igrališta – ističe Zrilić, najavljujući već 16. rujna obnovu kvartovskog igrališta u Karlovcu.