Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Belupo lijek za Zadrane

Autor: Drago Bajković

29.09.2009. 22:00
Belupo lijek za Zadrane

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani će u subotu na Stanovima dočekati Slaven Belupo koji ovo prvenstvo, barem do sada, igra promjenjivo. Nadajmo se da će trener Dalibor Zebić pronaći lijek za goste iz Koprivnice i dovoljno motivirati svoje igrače da se iskupe za grijehe koje su počinili protiv Istre


Izgleda da na Stanovima ne može bez komplikacija. A remi s Istrom 1961 donio je upravo to nogometašima Zadra. Iako su u prvoligašu sa Stanova računali s tri boda protiv Istrijana to se nije dogodilo. Bodrušić je fantastičnim zgoditkom iz slobodnjaka u 28. minuti priredio hladan tuš za momčad Dalibora Zebića. Uvijek se teško vraćati iz rezultatskog minusa što je potvrdio tijek subotnje utakmice na Stanovima u kojoj su Zadrani uporno pokušavali probiti bunker gostiju, ali nisu nikako uspijevali do 72. minute kada je Bilaver uspio nekako ugurati loptu u mrežu. Više od toga se nije uspjelo, pa na kraju na Stanovima moraju biti zadovoljni tim jednim bodom jer su ipak bili u rezultatskom minusu. S obzirom da Zadar na gostovanjima redovito “dobija porciju” (s izuzetkom Hajduka), gubitak domaćih bodova time je teži, a dno prvoligaške ljestvice sve bliže.
Put na niže
Zadrani su trenutačno na 11. mjestu prvoligaške ljestvice s isto toliko osvojenih bodova u devet kola i gol razlikom 6:13. Ne djeluje nikako impresivno, ali ni katastrofično. U svakom slučaju prostora za napredak ima, ali sve je manje vremena da se to prezentira na zelenom travnjaku.
Što se tiče ostalih dvoboja u devetom kolu bilo je tu svega i svačega. Lider Dinamo je jednim zgoditkom slavio protiv “mlađeg brata” Lokomotive i uvjerljivo drži vrh prvoligaške ljestvice. Na drugom mjestu je opet Karlovac koji je na gostovanju u Varaždinu uhvatio pun plijen. Zgoditkom Tokića u 90. minuti momčad iz grada na četiri rijeke zabilježila je i petu pobjedu u prvenstvu i s 18 bodova najbliži je pratitelj “modrima”.
Šibenik je na gostovanju u Kranjčevićevoj stigao do sva tri boda, a Zagrebu priuštio neslavni rekord, devet utakmica bez osvojenog boda. Zec je dvaput bio prebrz i toliko precizan da tri boda nisu mogla završiti nigdje drugdje osim na Šubićevcu. Na četvrtom mjestu je Cibalia koja kod kuće nije uspjela pobijediti Hajduk koji je većinu utakmice igrao bez isključenog Skoke. Najviše zahvaljujući Zadraninu Danijelu Subašiću ostali su “bili” neporaženi, iako treba priznati da su u samoj završnici utakmice mogli preko Ibričića i do punog plijena.
Petoplasirana Rijeka je kod kuće uvjerljivo svladala Međumurje što je svakako odličan start za njihovog novog trenera Zorana Vulića. Šestoplasirani Osijek i sedmoplasirani Slaven Belupo igrali su u Koprivnici, a domaćin je uvjerljivo slavio rezultatom 5:2 čime su se bodovno izjednačili na ljestvici. Koprivničani su sljedeći suparnik Zadrana na Stanovima pa baš i ne veseli takva njihova efikasnost. Možda i najveće iznenađenje kola priredila je Croatia iz Sesveta koja je na gostujućem terenu svladala Inter.
Iskupljenje grijeha
Kao što smo već i naveli Zadrani će u subotu na Stanovima dočekati Slaven Belupo koji ovo prvenstvo, barem do sada, igra promjenjivo. Nadajmo se da će trener Dalibor Zebić pronaći lijek za goste iz Koprivnice i dovoljno motivirati svoje igrače da se iskupe za grijehe koje su počinili protiv Istre. Jer Zadar jednostavno mora pobjeđivati na Stanovima ako ne želi pasti još niže na prvoligaškoj ljestvici. U sljedećem kolu lider Dinamo će na Maksimiru dočekati Varteks. “Jedinica” kao kuća, iako nikada ne smijemo zanemariti da je lopta ipak okrugla. Karlovac će na svom terenu dočekati Zagreb koji s Igorom Štimcem čeka prve bodove u ovome prvenstvu. Derbi kola igra se u Šibeniku gdje domaćin ugošćuje Cibaliju. Bit će to s obzirom na formu ovih momčadi kvalitetna utakmica u kojoj je domaćin ipak u stanovitoj prednosti. Hajduk će ponovno na gostovanje, nakon Vinkovaca moraju na megdan Istri 1961. Za očekivati je da će Splićani dati sve od sebe kako bi osvojili trobod, ali Istrijani su uvijek opasni sa Šehićem i Traoreom. U sljedećem kolu Međimurje će ugostiti Lokomotivu, a Osijek Intera. Ponovno puno neizvjesnih dvoboja, a za Zadrane svakako najinteresantniji onaj u Stanovima.