Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mijolović: Forma nam je u usponu

Autor: Viktor Bogut

29.09.2009. 22:00
Mijolović: Forma nam je u usponu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sigurnost nam je potrebna. Ova momčad ima kvalitetu za dobre partije. S druge strane natjecanja poput Svjetskog Kupa su uvijek lutrija i mnogo ovisi o trenutačnom raspoloženju igrača – ističe zadarski strateg


Danas počinje kuglački Svjetski Kup, najjače kuglačko natjecanje na kojemu peti put zaredom boje Hrvatske brani Zadar, momčad koja je u posljednjem razdoblju suvereno dominirala hrvatskim kuglanjem. Ovaj put je domaćin Budimpešta, a Zadrani će danas i sutra, kada su na rasporedu kvalifikacije, pokušati uhvatiti plasman među četiri najbolje momčadi koje će se u petak sastati u polufinalu. Prošle sezone Zadar je osvojio treće mjesto, no ovaj put će konkurencija biti još jača nego lani.
– Zaista je jaka konkurencija. Nadamo se da će naši igrači dobro reagirati u kvalifikacijama – kazao je prije odlaska u Mađarsku trener Zadra Šime Mijolović. Njegovi igrači nisu odigrali u prva tri kola kako znaju. Dogodio se gostujući poraz od Zaprešića.
– Imali smo određenih problema s formom nekih igrača. Primož Pintarič nije davao koliko može. No, on je cijeli tjedan trenirao u Zadru. Mislim da se polako diže. On nam je zaista važan igrač i trebamo njegove dobre igre u Budimpešti. Mario Baljak je također bio u krizi, ali je postigao odličan rezultat u posljednjem kolu. Općenito, ako budemo odigrali kao u subotu, vjerujem da bi to moglo izgledati dobro. Vratila nam se nakon Željezničara sigurnost koja nam je nedostajala.
Baš je ta sigurnost vrlo važna, pošto prva dva dana kvalifikacija nastupaju svi igrači svih momčadi i u konačnici se mjeri konačan zbroj srušenih drva, koji nosi prolaz u finale ili povratnu kartu za Zadar.
– Sigurnost nam je potrebna. Ova momčad ima kvalitetu za dobre partije. S druge strane natjecanja poput Svjetskog Kupa su uvijek lutrija i mnogo ovisi o trenutačnom raspoloženju igrača.
Znate li kako ćete postaviti igrače u kvalifikacijama?
– Još ne znamo kad će tko igrati. To ćemo odlučiti prije početka. Vidjet ćemo kako se koji igrač osjeća pa ćemo po tome postavljati momčad.


 MEĐUNARODNI IZAZOVI




Međunarodni izazovi razlog su stanke u Prvoj kuglačkoj ligi, što je i logično pošto velik broj ženskih i muških klubova nastupa. Osim Zadra, koji će se natjecati na Svjetskom Kupu, najjačem natjecanju, njemu će se u Budimpešti priključiti i kuglačice Zagreba. Konikom Osijek i Mlaka nastupat će u Skopju, a Novska, Poštar, Rijeka KVIG i Sloboda-Tvin u Apatinu. Kvalifikacije počinju već danas (u Skopju u četvrtak).