Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Probili put i donijeli mu prašinu

29.09.2010. 22:00
Probili put i donijeli mu prašinu


Išao sam i u Grad Zadar gdje su mi rekli da plan koji ja imam više ne vrijedi te da je novi u izradi. Zbog te ceste ja imam po prst prašine na svojim prozorima, a smokva koja je prošle godine rodila 50 kilograma, sad je prašnjava i ne vrijedi mi ništa, ističe Andrić


Ivica Andrić živi u Njemačkoj, a ima kuću na Putu Bokanjca koju je izgradio na parceli koju je davno kupio. Javio se u našu redakciju zbog problema koji su ga snašli.
– Parcela koju sam kupio bivala je sve manja i manja. Susjedu Fainu i meni je oduzet po dio parcele namijenjen za parkiralište za groblje, no sad je na tom dijelu, koji je trebao biti parkiralište, Fain posadio masline pa mi nije jasno kako je to moguće. Onda i ja razmišljam da tražim povrat svog dijela parcele, govori Andrić.
Kako dodaje, živi u Njemačkoj i svaki put kad se vrati, dočeka ga neko iznenađenje.
– Kad su drugi susjedi provodili vodovodne cijevi do svoje kuće, bageri su počeli kopati kroz dvorište moje kuće, a dobro se vidi da je to privatan posjed. Kad je moj brat to vidio, nazvao me u Njemačku i to smo onda riješili. Opet su zakopali i počeli kopati pokraj moje parcele, ali su mi bagerima oštetili stupove koji drže žičanu ogradu. Po završetku radova, raskopani put se posuo šljunkom i sad je to prolazna cesta. A u planu koji je meni poznat je to predviđeno kao slijepa ulica, ističe Andrić, dodajući da je taj put najvjerojatnije nelegalan.
– Ne vjerujem da su za to imali blagoslov općine i inspekcije, već sumnjam da je posrijedi nekakav dogovor. Išao sam i u Grad Zadar gdje su mi rekli da plan koji ja imam više ne vrijedi te da je novi u izradi. Zbog te ceste ja imam po prst prašine na svojim prozorima, a smokva koja je prošle godine rodila 50 kilograma, sad je prašnjava i ne vrijedi mi ništa. Meni bi najviše odgovaralo da te ceste nema, čak ni asfaltirane jer, zbog prolazne ceste moj objekt gubi na vrijednosti. Ali, ako bi se tako odlučilo, a posebice ako bi to bilo za opće dobro, ja na to ne bih mogao utjecati, niti bih imao što protiv. Naravno, ako bi to bilo napravljeno kako treba, zaključuje Andrić.