Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ražanac “raste”

29.09.2010. 22:00
Ražanac “raste”


Uvjereni smo da Ražanac sa svojim ostalim općinskim turističkim mjestima ima još puno toga za ponuditi domaćim i stranim gostima, kazala je je direktorica ureda TZ-a Ražanac Željka Miletić


Kada se podvuče crta i zbroje učinci ovogodišnje turističke sezone, ražanački turistički djelatnici mogu biti zadovoljni. Kako i ne bi kada je nakon puno uloženog rada i umješnosti ova podvelebitska turistička destinacija ostvarila do sada najbolje turističke rezultate, naravno, time i najbolje financijske učinke od osnutka.
– Iako je ova godina za svih bila teška, mi smo zadovoljni ostvarenim. Mi u Uredu turističke zajednice, naši suradnici u područnim uredima u Ljupču i Rtini, općinske službe s načelnikom Dragutinom Miočićem, naši komunalci, vrijedni članovi DVD-a Ražanac, brojni iznajmljivači soba i apartmana, vlasnici vikendica, ugostiteljskih radnji i mnogi drugi dali su zaista sve od sebe. Tijekom ljetnih mjeseci imali smo oko pet posto dolazaka više te još toliko više noćenja u odnosu na lanjsku godinu, što držimo najbolje ostvarenim rezultatom do sada. Ta brojka će na kraju biti još povoljnija jer je i posezona dobra, kaže direktorica ureda TZ Ražanac Željka Miletić.
– Ponukani svim onim što nam se dogodilo ovog ljeta mi smo već ovih dana s vodstvom naše općine zajednički krenuli u pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Uvjereni smo da Ražanac sa svojim ostalim općinskim turističkim mjestima ima još puno toga za ponuditi domaćim i stranim gostima. Mi ćemo sve te resurse morati zajedničkim snagama staviti na raspolaganje našem turizmu, jer smo ipak konačno došli do zaključka kako se u turizmu i od turizma s jednom pametnom i osmišljenom strategijom dosta dobro može živjeti, zaključila je direktorica ureda TZ-a Ražanac Željka Miletić.
Inače ovog ljeta ražanačko je područje posjetilo oko 11.000 domaćih i stranih gostiju koji su zajedno ostvarili oko 100.000 noćenja.
Najviše gostiju udomila je Rtina. Na drugom mjestu je Ražanac, a na trećem Ljubač. Što se pak tiče strukture gostiju na prvom mjestu su turisti iz Njemačke, a prate ih Austrijanci, Česi, Poljaci, Slovenci, Mađari. Zabilježen je također porast gostiju iz Engleske, Francuske i Švedske.