Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolji je “auto što svijetli”

29.09.2011. 22:00
Najbolji je “auto što svijetli”


Dan policije, koji hrvatski plavci tradicionalno obilježavaju na blagdan Svetog Mihovila, bio je povod jučerašnjem upoznavanju mališana iz novootvorenog Dječjeg vrtića Val u zadarskim Arbanasima i policijske službenice za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Silvije Gulan.
Djelatnica Postaje prometne policije Zadar, oboružana smiješkom i darovima, predškolcima je i njihovim mlađim kolegama govorila o prvim koracima u prometu i poslu kojim se bavi, pazeći da igra i pjesma budu sastavni dio lekcije.
– Vesele me ovakvi susreti. Posebno je zadovoljstvo kada u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa obilazimo dječje vrtiće i škole, ili kada nam djeca dolaze u posjet. Ovaj put smo u suradnji s Dječjim vrtićem Val na simboličan i djeci zanimljiv način obilježili Dan policije. Nadam se ponovnom druženju – kazala je susretljiva policajka, koja je već pričom “kupila” mališane, no najbolji je dio uslijedio kada se upalilo “auto što svijetli”.
– Naučio sam nešto, lipa je slikovnica što mi je teta dala, ali auto je najbolji – dojmove nam je prenio petogodišnji Karlo, a Paula, Mateja i ostatak impresioniranog društva potvrdili njegove riječi.
– Djeca su danima pričala o ovom i s nestrpljenjem su dočekala policijsku službenicu. Drago mi je što je njihov susret protekao na obostrano zadovoljstvo, a posebno jer mališani trebaju biti svjesni opasnosti u prometu. Osim što je zanimljiva, ova akcija je i korisna te ćemo i u buduće nastojati organizirati slične – rekla je Ivana Longin, ravnateljica i odgojiteljica u Valu.
Zajedno s kolegicom Irenom Pastulović Longin se brine o djeci jasličke i vrtićke dobi čiji smijeh i igra iz dana u dan sve više ispunjaju Uvalu Bregdetti.