Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Zamuljan” projekt odmuljivanja?

29.09.2011. 22:00
“Zamuljan” projekt odmuljivanja?


Za projektnu dokumentaciju odmuljivanja glavnog gradskog porta od ukupnih 600.000 kuna do sada smo uplatili 405.000 kuna. To za mene nije projekt odmuljivanja, već prikaz kako se porat zamuljio. Uime kluba SDP-a tražimo da konačno realno planirate i da gradska uprava štedi gdje god se to može, istaknuo je Sipina


Zbog službene odsutnosti na sjednici ninskog Gradskog vijeća nije sudjelovao gradonačelnik Emil Ćurko (HDZ) pa su stoga na veliki broj postavljenih pitanja vijećnika odgovarali predsjednik GV-a Davor Ćurjurić (HDZ), dogradonačelnica Dalija Pavlović (HDZ) te voditelj imovinskopravne službe Željko Radošević.
Najprije je o polugodišnjem financijskom poslovanju Grada Nina u 2011. godini izvijestila pročelnica za financije Radmanka Subotić. Od ovogodišnjih planiranih 24,5 milijuna u gradsku se je blagajnu slilo 6,1 milijuna kuna ili 24,9 posto, dok su u isto vrijeme rashodi iznosili 7 milijuna kuna. Subotić je još dodala da su sa 20. rujnom prihodi ostvareni u iznosu od 11,1 milijuna kuna te ona vjeruje da će do kraja godine proračun čak biti i premašen.
Nezavisni Veljko Šalov iz Nina prvi je otvorio raspravu rekavši da se iz godine u godinu događa da se proračun prenapuhava te je upozorio da od 2003. godine stanovnici s područja grada Nina plaćaju skuplje pitku vodu u iznosu od oko pola milijuna kuna godišnje na račun izgradnje kanalizacije. Kanalizaciji ni spomena, a sredstva se uporno troše nenamjenski, kazao je Šalov. Oporbeni Endo Sipina (SDP) iz Nina je išao korak dalje oštro kritizirajući rad gradske uprave i njezinih službi.
– Za projektnu dokumentaciju odmuljivanja glavnog gradskog porta od ukupnih 600.000 kuna do sada smo uplatili 405.000 kuna. To za mene nije projekt odmuljivanja, već prikaz kako se porat zamuljio. Uime kluba SDP-a tražimo da konačno realno planirate i da gradska uprava štedi gdje god se to može, istaknuo je Sipina.
Vruću raspravu potaknulo je i izvješće Državne revizije vezano za proračun za lanjsku godinu.
– U Gradskoj upravi bi se moralo još bolje raditi. No, upoznat sam da se ne dobiva plaća ako se ne zaradi. Po tom pitanju je gradonačelnik poduzeo određene korake i ja ga osobno podržavam, a vjerujem i svi vi vijećnici, rekao je predsjednik Ćurjurić. Izvješće je ipak na kraju jednoglasno prihvaćeno.
Vijeće je do kraja usvojilo više odluka među kojima valja istaknuti onu o dodjeli gradskog terena za gradnju obiteljske kuće Anki Pavlović iz Ninskih Stanova, supruzi stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Denisa Pavlovića.
Nadalje, odlučeno je da se krene u prodaju dvije gradske parcele također u Ninskim Stanovima, od čega će se novac usmjeriti na izgradnju mjesne župne crkve, kako bi se na miran način riješio spor s RH i Hrvatskim šumama vezano za česticu 1935/1 u naravi šuma površine 8461 u Ninu, gdje su za sada izgrađeni objekti boćarskog kluba.
Usvojena je i odluka o davanju suglasnosti na godišnji plan i program rada Dječjeg vrtića “Morska vila”. Kako se na kraju čulo, najdalje do 1. studenoga ove godine potpisat će se ugovor o gradnji zgrade novog dječjeg vrtića.