Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vatrogasci liječnicima pomogli na pregled odnijeti “debeljucu”

29.09.2013. 22:00
Vatrogasci liječnicima pomogli na pregled odnijeti “debeljucu”


 Zadarski vatrogasci i ovaj su vikend zaprimili mnoštvo dojava i poziva upomoć, a osim onih uobičajenih dojava o požarima imali su i nekoliko onih koji izlaze iz tih okvira. Jednu takvu dobili su u subotu već u devet sati ujutro. Djelatnici Hitne medicinske pomoći zatražili su od vatrogasaca pomoć pri transportu jedne pretile osobe od stana do bolnice i natrag. Vatrogasci su medicinarima pripomogli pretilu osobu iznijeti iz stana na nosilima do kola HMP te, nakon što je obavila pregled u OB Zadar, vratiti “debeljucu” natrag.
Isti dan, u poslijepodnevnim satima, stigao je poziv upomoć iz trgovačkog centra Supernova.
– U 13.14 sati je zaprimljena dojava da je djetetu zaglavila ruka u stepenicama u trgovini u Supernovoj. Do dolaska vatrogasaca JVP Zadar djetetu su ruku uspjeli osloboditi djelatnici trgovine pa nije bila potrebna intervencija naših djelatnika – kažu u dežurstvu županijskog Vatrogasno operativnog centra gdje su naviknuli da ih građani zovu kad se nađu u raznim neugodnim situacijama. Osim još desetak požara, vatrogasci su u subotu navečer intervenirali i zbog pada stabla.
Poziv je oko 19.30 sati stigao iz Loungue bara Ledana u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Tamo je, kako se pokazalo, palo jedno stablo pa su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe odradili lavovski posao. Ispilili su stablo te ga u dijelovima iznijeli iz parka. Srećom, stablo pri padu nije nikoga ozlijedilo.