Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ništa od zatvorenog bazena ove godine

Autor: Siniša Klarica

29.10.2008. 23:00
Ništa od zatvorenog bazena ove godine

Foto: Siniša KLARICA



Iako se već sad zna da bi komercijalna cijena ulaznice bila 10 eura po osobi za sat korištenja bazena, direktor Dino Bailo kaže da građani kupanje u bazenu neće plaćati po tolikoj cijeni
Zatvoreni bazen na Višnjiku neće biti izgrađen do kraja godine. Prema sadašnjem stanju stvari, bazen bi se mogao pustiti u funkciju oko Nove godine, ali s vrlo minimalno uređenim okolišem.
Natječaj za njegovo opremanje još nije gotov iako bi se do istog vremena, kaže direktor ŠRC Višnjik Dino Bailo, bazen mogao opremiti. Uz sve to, zatvoreni bazen na Višnjiku nije još uvijek priključen na glavni kanalizacijski odvod u Androvićevoj, a priključak se trenutno kopa na 8 metara dubine, te je ostalo dvadesetak metara do spoja. U bazen bi zadarski skakači, plivači i vaterpolisti, ali i građani mogli tek u ožujku sljedeće godine.
– Ovo je godina velikih projekata, i za sve nema novaca odjednom. Proračun se puni tijekom cijele godine, te svi projekti ne mogu biti završeni u rujnu. Provodimo aktivnosti čitavo vrijeme da se svi veliki projekti izgrade. Neki su završeni kao Istarska obala, Trpimirova obala, kolektor, dvorana Krešimira Ćosića, neki su u izgradnji kao centar Mocire, škola Bili Brig, vrtić Grigor Vitez, biološki pročišćivač, bazen na Višnjiku itd. Konkretno, što se tiče bazena, u tijeku je provedba postupka javne nabave za završnu opremu bazena, a istovremeno se radi i na raspisivanju natječaja za uređenje okoliša. S obzirom na zakonske rokove provedbe tih postupaka, nemoguće je predvidjeti točan datum završetka tih radova, rekao nam je jučer zadarski gradonačelnik Živko Kolega.
Za opremanje bazena izdvojit će se oko 7 milijuna kuna, a uređenje okoliša oko 12 milijuna kuna,a da još nisu poznati detalji projekta ili barem projektnog zadatka. Stoga doznajemo da bi već sljedeće godine mogla započeti gradnja velikog 50-m olimpijskog bazena s malim bazenom za skokove u vodu. Bazen bi se po detaljnom planu radio u „rupi” s zapadne strane zatvorenog bazena. Ona bi se u slučaju prekrivanja zemljom morala pripremiti na način da bi se salili temlji koji bi sačekali „bolja” vremena za dovrešnje gradnje olimpijskog kompleksa bazena. Sve ostalo, bio bi dupli posao, koji bi u konačnici doveo do, javnosti neprihvatljive, cijene gradnje cijelog bazenskog kompleksa Višnjik.
Nije nevažno spomenuti da je bazenski kompleks, za razliku od dvorane Krešimra Ćosića, na raspolaganju širem broju građana. Iako se već sad zna da bi komercijalna cijena ulaznice bila 10 eura po osobi za sat korištenja bazena, direktor Dino Bailo kaže da građani kupanje u bazenu neće plaćati po tolikoj cijeni. Iako cjenik korištenja bazena još nije određen, prema riječima Dina Baila cijena ulaznice će iznositi između 15 i 20 kn.
Bailo također potvrđuje da je u međuvremenu ŠRC Višnjik pohodilo mnoštvo interesenata za poslovne prostore koji su izgrađeni u istočnom aneksu bazena. Radi se o neuređenim prostorima, čija će cijena zakupa biti poznata nakon Nove godine.
Bailo nam je jučer potvrdio da će direktor zatvorenog bazena biti prof. Tomislav Fabijan, nekad vrlo uspješan skakač u vodu, a danas tajnik PK Zadra.