Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nakon dugog vremena bez medalje

29.10.2010. 22:00
Nakon dugog vremena bez medalje


Danil Domdjoni ipak neće obraniti svjetsko zlato (-60). U drugom kolu Svjetskog prvenstva bolji od njega bio je Letonac Kaininis, vrlo jak borac. Bila je to tvrda i neizvjesna borba, a pobjednik je sa 1:0 odlučen u produžecima.
– Nisam zadovoljan. Mukotrpno sam trenirao, no ovaj je pad bio neminovan. U posljednjih godinu dana bavio sam se svim onim što prije nisam. Osim toga – kazao je Domdjoni koji se preselio u Zagreb, pokrenuo svoj klub i koji je morao raditi sve ono što ovakvi sportaši ne moraj uraditi.
– Tjelesno sam bio dobro pripremljen, no nedostajalo mi je energije. Kada bih tehnički i napravio bod, nisam s njime mogao doprijeti do sudaca, nisam imao tu potrebnu energiju, taj žar kod izvođenja udarca.
Nakon niza svjetskih i europskih medalja, među kojima se ističu svjetsko i dvostruko europsko zlato, Domdjoniju je ovo prvo natjecanje nakon mnogih s kojega se neće vratiti s kolajnom. Radi li se o ipak malom zasićenju koje može biti izazvano dugogodišnjim katastrofalnim odnosom svog grada prema njemu ili jednostavno jednoj lošijoj borbi, odgovor će dati sam Domdjoni idućih dana.