Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osječani pobjednici Jadere 2010

29.10.2010. 22:00
Osječani pobjednici Jadere 2010


Prva nagrada žirija festivala Jadera 2010. pripala je Neri Mamić i Stjepanu Jamanu, dvojcu iz Osijeka koji su ‘stručna uha’ osvojili sa svojom izvedbom ‘Pustite me svi’ i lako uhvatljivim stihovima ‘give me a brake’ i ‘we are generation of playstation’. Drugo mjesto pripalo je Zadranki Ljubici Jurlini ‘Vali, u boji neba’, dok je treću nagradu žirija odnijela Ivona Erceg s pjesmom ‘Maestral’.
Svoje ocjene je dala i publika koja je najviše glasova dala Ivi Mijolović s pjesmom ‘Samo me ti činiš sretnom’. Drugo mjesto pripalo je Antoniji Skračić s pjesmom ‘Antonija’, a treće Gabrieli Vučetić s pjesmom ‘Sretna karta’.
Najboljim scenskim nastupom proglašen je onaj od Davida Đorđijevskog koji je nastupio s pjesmom ‘Učiteljice, dajte mi pet’, a priznanje je primila i najmlađa sudionica festivala sedmogodišnja Rebeka Vidajić.
Sveukupno, u HNK Zadar okupilo se petnaest mladih sudionika koji su se natjecali za osam nagrada festivala Jadera 2010. Na pozornicu je tijekom večeri stupilo desetoro mladih Zadrana, ali i petero mladih Osječana kojima ovo nije bio prvi nastup, budući da umijeće javnog nastupa iskovali već na osječkom dječjem festivalu Zeko i Potočić.
Sve skladbe izvedene sinoć u HNK Zadar bile su autorske, a među zadarskim pjevačima mogla su se vidjeti i neka poznata lica poput Ljubice Jurline, Natalije Papić i Ive Mijolović.
Festival Jadera inače postoji osam godina, kroz koje je stekao i svoj međunarodni karakter. Ipak, ove godine sudionici iz stranih zemalja izostali su, a razlog je recesija, kojoj su se morali prilagoditi organizatori. Ipak, dugogodišnja tradicija je očuvana, a jučer je sveukupno podijeljeno, među kojima tri nagrade žirija, tri nagrade publike, nagrada za scenski nastup, kao i nagrada najmlađem sudioniku. Program je vodila zadarska glumica Sanja Zalović. Posebna priznanja su dobili i Gradski radio Osijek za pomoć u realizaciji i Luciji Buškulić koja je od prve godine sudionica festivala.