Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priznanje onima koji su dali svoj doprinos na očuvanju hrvatske domovine

29.10.2010. 22:00
Priznanje onima koji su dali svoj doprinos na očuvanju hrvatske domovine


U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju Zadar vijence su položili predstavnici Ministarstva branitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s predstojnikom Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji Damirom Valčićem. Vijenac Državne uprave položio je njegov zamjenik Ivo Gregov. Nadalje, vijence su položili gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, zadarski župan Stipe Zrilić, predstavnici PU zadarske na čelu s načelnikom Zlatkom Sokolarom te predstavnici OS RH koje je predvodio zapovjednik vojarne Zemunik brigadir Miroslav Kovač. Počast hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa odali su još predstavnici političkih stranaka: HDZ-a, HSP-a, HSS-a, DSU-a i HNS-a.
– Ovim činom želimo zahvaliti svim onima koji su vjekovima u ovozemaljskom životu učinili velika dobra. S obzirom na mjesto, želimo odati i priznanje onima koji su vjekovima dali svoj doprinos za očuvanje hrvatske domovine, rekao je nakon polaganja vijenaca zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
Samo koji metar dalje, članovi DSU-a i HNS-a položili su vijence na spomenik osloboditeljima Zadra u Drugom svjetskom ratu.
Ne možemo zaobići činjenicu da RH svoj današnji položaj neovisne i samostalne Hrvatske zahvaljuje braniteljima i pobjedi u Domovinskom ratu, ali i antifašistima koji su nas u Drugom svjetskom ratu preveli na stranu pobjednika. Uostalom i antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i u Ustavu Republike Hrvatske i stoga smo se ovog dana došli pokloniti i borcima u Drugom svjetskom ratu, rekla je na kraju predsjednica HNS-a Vesna Sabolić.