Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vratimo im ponos pobjednika

29.10.2010. 22:00
Vratimo im ponos pobjednika


Koliko su odlučni u nakani da se uz zagovor Gospodina i molitvom “Krunice za pravdu” pomogne pri oslobađanju iz zatočeništva nevino utamničenim hrvatskim generalima u Haškim kazamatama pokazali su Privlačani ispunivši sinoć za vrijeme ove svete pobožnosti mjesnu crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije do posljednjeg mjesta. Među onima koji su na ovaj način došli iskazati podršku hrvatskim braniteljima i zatočenim generalima bili su i čelnici Općine Privlaka s načelnikom Ivom Surićem i predsjednikom OV-a Antom Mustaćem kao i predsjednici HDZ-a i HSP-a Boris Glavan i Ante Kršlović te članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s prostora Zadarske županije.
Pobožnost krunice predmolio je domaći župnik don Ante Sorić. On je na početku pozdravljajući okupljene te braću svećenike uz ostalo kazao:
– S ovog svetog mjesta utječemo se nebeskom Ocu za naše utamničene heroje kao i za našu cijelu domovinu. Molimo za pravdu pred sudom koji je jedini istinit, a to je Božji sud. Zahvalimo Ocu nebeskom što smo imali tako sposobne časnike koji su hrabro i odvažno vodili naše branitelje do konačne pobjede i oslobađanja ove kroz vjekove napaćene hrvatske grude.
Sveto misno slavlje uz koncelebraciju petnaest svećenika s prostora Zadarske nadbiskupije predvodio je i propovijedao župnik zadarske gradske župe Puntamika don Emil Bilaver. U svoj propovijedi don Bilaver je upozorio kako u posljednje vrijeme od hrvatskih branitelja na žalost mnogi dižu ruke.
– Oni su samo hrabri ljudi koji su, kada je bilo najopasnije, izložili svoj život i branili moj, tvoj i naš zajednički dom. Svima njima trebamo vratiti ponos pobjednika zahvaliti im za žrtvu koju su podnijeli za sve nas, posebno onima koji se muče s posljedicama PTSP-a. U mislima smo s našim generalima koji čekaju presudu. A i mi zajedno s njima. Molimo za njihov povratak svom domu da izdrže ovo vrijeme neizvjesnosti u vjeri u Boga i pravdu. Dragi i svemogući Bog neka nam ih vrati, a na tom će ih putu pratiti i ove naše molitve, istaknuo je pored ostalog don Emil Bilaver.
Sljedećeg petka pobožnost krunice pod nazivom “Krunicom za pravdu” održat će se u Bibinjama potom na Puntamici, Škabrnji, Poličniku, Briševu te na kraju u rodnom mjestu generala Ante Gotovine Pakoštanima, 10. prosinca ove godine.