Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Milin: Idemo odigrati mušku utakmicu

Autor: Drago Bajković

29.10.2012. 23:00
Milin: Idemo odigrati mušku utakmicu

Foto: PIXELL



Cilj mi je isprobati neke igrače i vidjeti mogu li na njih ozbiljno računati protiv Hajduka – kazao je Ferdo Milin


Nema predaha za Zadrane, danas u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa gostuju na Maksimiru kod Dinama. Nakon katastrofalnog poraza od Rijeke u 13. kolu Prve HNL atmosfera u momčadi Ferde Milina nije nimalo bajna, međutim, obveze su obveze, a čini se da će ova utakmica s Dinamom biti upravo to, odrađena obveza. Ili se, ipak varamo. Zadrov strateg Ferdo Milin potvrdio je da se na Maksimir putuje bez rezultatskog imperativa.
– Idemo na Maksimir odigrati mušku utakmicu bez imperativa. Naravno, sportski se nadati povoljnom rezultatu, međutim, u ovome trenutku puno je važnije odigrati kvalitetnu utakmicu. Činjenica je da nas je ovaj poraz od Rijeke “dotukao”, ali, već sam kazao i ponavljam, po tko zna koji put, nema predaje. Nastavljamo raditi i trenirati još jače nego do sada i rezultati će doći. Već sam i sebi dosadio s ponavljanjem ovih rečenica, ali, to je jedina istina koja nas može izvući iz ove situacije.
Milin će ova dvoboj iskoristiti kako bi isprobao neke varijante za nadolazeće gostovanje na Poljudu.
– Bit će dosta izmjena u odnosu na sastav koji je istrčao protiv Rijeke. Cilj mi je isprobati neke igrače i vidjeti mogu li na njih ozbiljno računati protiv Hajduka. Neki igrači više ne mogu dobivati kredit i sigurno će na duže vrijeme preseliti na klupu – odrješit je jučer bio Milin.


Zadar i Croatia igrali polufinale Kupa 1996.




Zadar i Dinamo (Croatia) do sada su se jednom susreli u Kupu. Bilo je to u sezoni 1995./96. u kojoj je Zadar igrao u Prvoj B ligi. Zato je u Kupu momčad sa Stanova odlično gurala. U šesnaestini finala Zadar je izbacio Hrvatski dragovoljac (0:2, 3:0), u osmini finala bio je bolji od Dubrovnika (2:1, 2:0), a u četvrtfinalu Zadrane je očekivao Inter. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Zadar, dok je u uzvratu ostalo 0:0 te je Zadar izborio polufinale. Očekivano Zagrepčani su na kraju nakon dvije utakmice izborili finale. U Zadru (3. travnja 1996.) su pobijedili 3:1, a u uzvratu (17. travnja) na Maksimiru bilo je 2:1 za “modre”. Bio je to posljednji veliki rezultat Zadra u Kupu. Nakon te sezone Zadar nijednom nije prošao dalje od osmine finala.