Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Velebitu više trenera nego bodova

Autor: Velimir Brkić

29.10.2012. 23:00
U Velebitu više trenera nego bodova

Foto: Vedran SITNICA



Nebojša Pešić treći je ovosezonski trener Velebita


Branimir Rašić nije više trener benkovačkog trećeligaša Velebit, a njegov nasljednik je Nebojša Pešić iz Šibenika. Zabetonirano začelje na ljestvici, tek dva boda iz 11. kola u Trećoj HNL – jug natjeralo je vodstvo benkovačkog Velebita na angažman već trećeg trenera ove natjecateljske sezone.
– Novi trener Velebita je Nebojša Pešić koji ima dugogodišnje iskustvo u mlađim kategorijama Šibenika, a bio je i trener SOŠK-a, Vodica i još nekoliko klubova – obznanio je Ante Buljat, predsjednik Velebita, koji je kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Benkovac zapravo i najmjerodavniji za gašenje “požara” u uzavrelom fenjerašu Velebitu.
Treneri se u Benkovcu mijenjaju kao na filmskoj traci, svakih pet ili šest kola. Nevjerojatni preokret i šokantan gubitak susreta na domaćem terenu s GOŠK-om iz Dubrovnika u 5. kolu bilo je kobno za mladog trenera Josipa Lončara. U posljednjim trenucima primaju zgoditak (2:3), a Lončar otkaz. Subotnji domaći bod u susretu 11. kola s Jadranom iz Kaštel Sućurca koštao je trenera Branimira Rašića, na užarenoj benkovačkoj klupi izdržao je tek šest kola.
Klub izuzetno bogate prošlosti od osnivanja 1925. godine i nenastupanja tijekom Domovinskog rata zasigurno proživljava svoje najteže razdoblje. Ušli su u drugu trećinu prvenstva s tek dva boda, ispred njih je još jedan zadarski predstavnik, biogradski Primorac sa šest bodova, zatim Konavljanim sa 11, Uskok sa 12, Neretva sa 13, Neretvanac sa 14 bodova, dok desetoplasirani Omiš ima čak 13 bodova više, 15. A kako se broj klubova smanjuje i u Prvoj i Drugoj HNL iz Treće HNL – jug u niži rang moglo bi ispasti veliki broj momčadi, u najnepovoljnijoj varijanti čak šest momčadi. Naravno, ako se nešto u sustavu natjecanja dotad ne promijeni.
– Ovaj tjedan smo u intenzivnoj potrazi s tri igračka pojačanja, po jednog nogometaša u obrani, vezi i napadu – najavio je Buljat.