Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maskirani pljačkali plastičnim pištoljem i macom!

29.10.2013. 23:00
Maskirani pljačkali plastičnim pištoljem i macom!


Zbog dva teška razbojstva sjeli su jučer na optuženičku klupu zadarskog Županijskog suda pred Sudsko vijeće Marijana Bitange, a radi se o 30-godišnjem D. V., L. I. (31) te J. B. (21).
V. je između ostalog u svojoj obrani naveo kako ima alibi jer je 17. prosinca prošle godine, kada je opljačkana trgovina u Zadru, bio kao okrivljenik na izricanju presude na Općinskom sudu te za to ima i svjedoka. I. je u svojoj obrani priznao da je dovezao V. i B. te da je bio pod utjecajem heroina i tableta, a na pitanje kako mu je palo na pamet da krene u pljačku, I. je odgovorio – “u hodu”.
Po optužnici, L. I. i J. B. su 17. prosinca prošle godine oko 18 sati na Putu Murvice u Zadru ušli u trgovinu Bakmaz. U dućanu je sama radila Elica Vlastelić. Vani ih je u autu s lažnim registracijama, čuvajući “stražu” čekao D. V. I. i B. su za to vrijeme maskirani s kapuljačama na glavi i šalovima preko lica te uz prijetnju plastičnim pištoljem i čekićem pljačkali dućan da bi potom B. čekićem razbio registar kasu, a I. otvorio pretinac iz kojega je uzeo oko dvije tisuće kuna te cigarete, nakon čega su pobjegli.