Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Josipu Zuboviću mandat predsjednika

Autor: Nives Rogoznica

29.11.2009. 23:00
Josipu Zuboviću mandat predsjednika

Foto: Alenka FESTINI



Za potpredsjednike su izabrani ranija povjerenica ŽO HSS-a Irena Devčić-Buzov, Mario Sikirić, Branko Kolega i Milivoj Barešić, dok je za tajnika izabran Zdravko Šarić


Delegati gradskih i općinskih organizacija u nedjelju su, između dvojice kandidata; načelnika Općine Kolan Josipa Zubovića-Pipe i Jole Petričevića, vijećnika HSS-a u Općinskom vijeću Općine Starigrad, za predsjednika Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Zadarske županije izabrali Josipa Zubovića. Za potpredsjednike su izabrani ranija povjerenica ŽO HSS-a Irena Devčić-Buzov, Mario Sikirić, Branko Kolega i  Milivoj Barešić, dok je za tajnika izabran Zdravko Šarić.
Među preostala četiri potpredsjednička kandidata koji nisu dobili dovoljno glasova delegata da bi ostvarili mandat našao se i Ivica Katić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ražanac i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj otoka u Gradu Zadru. Katić nije ni među trideset i trojce delegata koji će županijski HSS predstavljati na Glavnoj skupštini HSS-a u Zagrebu 19. prosinca. Među spomenutim delegatima naći će se, međutim, potpredsjednica Devčić-Buzov, ali i bivši predsjednik ŽO HSS-a i načelnik Općine Sali Zoran Morović, te Vlado Kovačević koji obnaša funkciju predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije.
Za članove Županijskog odbora, u kojeg su već automatizmom ušli potpredsjednici i tajnik, te predsjednici gradskih i općinskih organizacija na izbornoj skupštini izabrani su Maja Raspović, Dragutin Vukoja, Vladimir Butić, Juraj Vidulić, Željko Brala, Tome Bašić, Ante Gligora, Vinko Budanović, Slobodan Surać i Nevenka Orlić. Za predsjednicu Nadzornog odbora ŽO HSS-a izabrana je Suzana Barešić, a za članove Mirko Butković i Stipo Marelja, dok je za predsjednicu Časnog suda izabrana Jasminka Adžić-Sikirić, a za članove Branko Vičević i Ante Bakija.