Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Lulićima onemogućena sanacija “Tina vjenčanja”

Autor: Siniša Klarica

29.11.2009. 23:00
Lulićima onemogućena sanacija “Tina vjenčanja”

Foto: Siniša KLARICA



Tridesetogodišnji spor u obitelji Lulić, kulminirao je prošlotjednim izlaskom građevinske inspekcije koja je zabranila radove na adaptaciji polsovnog prostora. Riječ je o poslovnom prostoru Tina vjenčanja koj se nalazi na vrhu „Bulevara” ili točnije ulice Ivana Starčevića u Zadru. Prostor u kojem su još caffe-bar i frizerski salon, te njegova okućnica, predmet je spora između dva brata Ivana i Marinka Lulića koj je započeo njihovim povratkom iz Njemačke i gradnjom zajedničkog stambenog objekta. Inače riječ je poznatom zadraninu Ivanu Luliću, vlasniku zadarske Mehanizacije, ujedno i prvom čovjeku najboljeg kuglaškog kluba u zemlji, KK Zadra.
– Naš spor je kulminirao kad smo mi 2003. dobili saznanja da se moj djever nezakonito uknjižio na poslovni prostor koji je dio naše kuće i imanja. Prvi spor na Općinskom sudu smo dobili, ali je on na Županijskom sudu poništen sa obrazloženjem da će se dodatno utvrditi situacija na terenu. Od tad do danas ništa se nije utvrdilo, a prostor je još u Domovinskom ratu bio pogođen pa smo morali poduzeti radove na sanaciji. Naravno, za to nismo dobili nikakve pomoći od države, rekla nam je Jelena Luć, supruga Marinka Lulića.
Obiteljski spor kao i svaki drugi, ne bi bio ništa novo i zanimljivo ako nije istina da u cijelom slučaju postoje živi svjedoci koji mogu reči čija je imovina. Riječ je o stanovitom Josi Fabuliću koji je prodao dio terena uz sami „Bulevar”, na kojem se nalazi maslinjak Ivana Lulić. Navodno baš on može potvrditi, kazuje Jelena Lulić, da je sporni dio prodao njegovom bratu Marinku.
– Vlasnik terena Joso Fabulić je još živ i može potvrditi što je točno prodao nama, a što mom djeveru. Držim da ga je Lulić prevario jer mu je Fabulić dao suglasnost samo da uredi zelenu površinu, kazavši mu da je drugi dio površine on već prodao mom suprugu Marinku, nastavila je Jelena Lulić.
Jelena Lulić i suprug nisu htjeli čekati kraj ove, još jedne sudske trakavice te su samoninicijativno poduzeli adaptaciju spornog poslovnog prostora. Ovdje je država, kaže Jelena Lulić, reagirala vrlo brzo. U roku svega tri dana od dojave, izašla je na teren i uz asistenciju policije prekinula radove na adaptaciji „Tina vjenčanja”. Iako Jelena Lulić još nije dobila rješenje o prestanku radova, jasno je da su oni obustavljeni jer se za adaptaciju, gradnju li dogradnju objekta ne mogu ishoditi potrebne dozvole.
– Teško mi je o tome govoriti, budući da se radi o obiteljskim problemima za koje sam pokušao imati razumijevanje. Ja nisam protiv da moj brat gradi bilo što na svome. Ne želim niti ulaziti radi li se o sanaciji ratne štete, ali se mora znati može li moj brat uopće graditi. Vidjeli ste i sami na licu mjesta dokle je sudski mjerač označio da je moj teren. Moje je sve od ulaza u kafić. Ja sam tu vlasnik 1/1, a drugog dijela je Grad Zadar. Ako mu na tom drugom djelu grad omogući gradnju ili on za nju može ishoditi potrebne dozvole, ja nemam ništa protiv. Moram istaknuti da ja nisam zabranio gradnju, nego je građevinska inspekcija čak u dva navrata intervenirala na njihovoj gradnji, rekao nam je u kratkom razgovoru Ivan Lulić.