Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sveti Krševan bio je pun pogodak

29.11.2010. 23:00
Sveti Krševan bio je pun pogodak


Oduševljen sam organizacijom i onim što sam doživio u Zadru tijekom dva dana boravka. Domaćini su pokazali golemi entuzijazam, što je izuzetno važno u plivačkom sportu. Bez pretjerivanja, mogu reći da je Zadar krenuo krupnim koracima naprijed i da je na pravom putu da se pozicionira kao jaki centar vodenih sportova. Isto tako, važno je napomenuti da se Zadar u tom napretku oslanja poglavito na vlastite snage, odlične trenere i perspektivne mlade plivače koji iz dana u dan postižu sve bolje rezultate. Svaka čast PK Zadar i gradu Zadru – na organizaciju drugog po redu međunarodnog plivačkog mitinga Sveti Krševan ovim se riječima osvrnuo Luči Đović, član Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza i predsjednik Plivačkog kluba Jug. Đović je u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja, bio samo jedan u nizu sugovornika koji su se u superlativima izražavali o smotri koja je na zatvorenom plivalištu Višnjik okupila 400 plivača iz 19 klubova i tri države. Svi oni složni su u jednom: “Sveti Krševan bio je pun pogodak!”
– Zaista je zadovoljstvo doći u Zadar i biti dio ovako velike predstave, odnosno odlično organiziranog mitinga – u ime slovenskog PK Cerkno i bosansko-hercegovačkog 22. aprila potvrdili su i Marijan Kužel i Goran Todorović.
Nije valjda da su baš svi sugovornici i više nego oduševljeni? Da nije riječ o unaprijed dogovorenoj promociji – kroz šalu smo upitali Slavka Grdovića, član uprave PK Zadar i Organizacijskog odbora natjecanja.
– Slobodno prošećite uokolo i dodatno se uvjerite – spreman je bio doajen zadarskog plivačkog sporta koji je potom objasnio razloge sveprisutnog oduševljenja.
– Organizacija je bila zahtjevna i iziskivala dosta priprema, no zadovoljstvo sudionika najbolja je nagrada, kao i sjajni rezultati ostvareni na Svetom Krševanu. Ovaj, drugi po redu miting je dvostruko bolji od prvog. Bolji iz razloga što je konkurencija ovaj put dvostruko jača, imali smo 401 sudionika iz tri države i 19 klubova. Smatram da smo pokazali kako smo kadri organizirati još i veća natjecanja – zaključio je Grdović.


 (PRE)MALI BAZEN


Jedina kritika u poplavi hvalospjeva išla je na račun bazena.
– Smatram da je prava šteta što Zadar nema 50 metarski bazen. Nije mi jasno zašto se nije inzistiralo na gradnji takvog. Uvjeti su na postojećem odlični, ali me razočaralo kada sam vidio koliko je prostora bilo za napraviti još veći. Zadar je veliki centar i po meni bi trebao imati veći bazen – rekao je Luči Đović.