Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Karlovcu uvjeti za spust, a ne za nogomet

29.11.2010. 23:00
U Karlovcu uvjeti za spust, a ne za nogomet


Razmišljamo samo o pobjedi. Ako uspijemo pobijediti Koprivničane ova polusezona bit će prilično uspješna. Domaćinska smo momčad i na Stanovima nikom nećemo prepustiti bodove – kazao je Ćurjurić
Zadar se iz Karlovca vratio bez plijena, domaćini su pogotkom Jerneića došli do sva tri boda. Međutim, svatko tko je vidio skraćenu snimku iz grada na četiri rijeke zapitao se jesu li Zadrani bili na spustu ili na nogometnoj utakmici. Teren je bio prekriven snijegom, jedino su šesnaesterci bili očišćeni.
– Uopće se ne želimo žaliti zbog poraza, međutim, uvjeti za igru u Karlovcu jednostavno nisu postojali. Svako uklizavanje bilo je tako bolno da vam to ne mogu dočarati. Još se taj snijeg i zaledio tako da je bilo i vrlo opasno igrati. Sva sreća pa se na kraju nitko nije ozlijedio. Nikad to nisam doživio, a ne vjerujem da ću ni tako skoro. Lopta uopće nije odskakala što je minimalni uvjet da se utakmica odigra. A kada sam došao pod tuš uopće nisam znao što se događa, stopala su toliko natekla da sam se na trenutak i uplašio – kazivao je jučer ujutro Ivan Ćurjurić koji je nakon dužeg vremena zaigrao od početka i na terenu proveo ukupno 60 minuta kada ga je zamijenio Gregov.
– Najviše žalim za prigodom koju sam imao, ali nažalost nisam je uspio realizirati. Možda smo s tim golom mogli i do boda. Kasnije sam imao još jedan dobar udarac, ali lopta također nije htjela u gol. Naravno da je meni najviše žao i jedva čekam sljedeću utakmicu kako bih se iskupio za te promašaje.
Karlovac je praktički iz jedne prilike, ili bolje reći poluprilike zabio gol i osvojio tri boda.
– Smatram da smo čak većim dijelom utakmice bili bolji od Karlovca, ali što to vrijedi kada su oni pobijedili. Taj gol su postigli iz jedine prilike na utakmici. Čak im je dosuđen nepostojeći prekršaj na rubu šesnaesterca nakon kojeg je Jerneić iz jedne gužve poentirao. U svakom slučaju šteta.
Prilike za pas igru u Karlovcu nije bilo.
– To je bilo nabijanje lopte s jedne na drugu stranu, pa tko uspije nešto iskopati iz nekakve situacije. Mi smo dok je Santini bio na terenu samo gađali njega, a on je dobio puno dvoboja. U svakom slučaju Karlovčani nas nisu nadigrali, ali im moramo priznati da su nas pobijedili.
Sve misli usmjerene su na posljednju utakmicu nogometne jeseni. Zadar će na Stanovima dočekati Slaven Belupo.
– Razmišljamo samo o pobjedi. Ako uspijemo pobijediti Koprivničane ova polusezona bit će prilično uspješna. Imali smo kriznih razdoblja, ali smo u posljednih šest kola osvojili 12 bodova, što nas je vinulo u sredinu ljestvice. Sada je važno još pobijediti Slaven Belupo i ostati u toj sredini, što bi nam donijelo mirnu stanku i zimske pripreme. Farmaceuti imaju kvalitetnu momčad, a čini mi se da se dižu iz utakmice u utakmicu. Međutim, i mi smo u dobroj formi i uopće ne želimo razmišljati ni o čemu osim o pobjedi u toj utakmici. Domaćinska smo momčad i na Stanovima nikome nećemo prepustiti bodove – kazao je na kraju razgovora Ćurjurić.


 ZEBIĆ: MRŠIĆA SMO ČUVALI ZA SLAVEN BELUPO


Malo iznenađenje bilo je i to što je ponajbolji Zadranin ove jeseni Antonio Mršić utakmicu u Karlovcu odgledao s klupe. Ali, od trenera Dalibora Zebića dobili smo dobre razloge njegova izostanka.
– Prije svega Mršić je imao dva žuta kartona i željeli smo ga uopće sačuvati mogućnosti da dobije treći žuti karton zbog čega bi morao propustiti utakmicu sa Slaven Belupom na Stanovima. A kako je sudac dijelio kartone ne vjerujem da bi ga zaobišao. Uz to Mršić je igrač koji teži pas igri, a u Karlovcu za to nisu postojali uvjeti. Smatram da smo napravili dobar potez, a vidjet ćemo u subotu hoće li to dobiti potvrdu na zelenom travnjaku. Naglasio bih da je Ćurjurić dobio priliku zaigrati umjesto njega i da je dobro iskoristio minutažu. Šteta što nije zabio gol u dobroj prigodi, ali ne sumnjam da ćemu to poći za nogom u nekoj sljedećoj utakmici – kazao je Zebić.