Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Natječaj za najljepšu božićnu priču

29.11.2011. 23:00
Natječaj za najljepšu božićnu priču


Galerija hrvatskih sakralnih umjetnika Laudato ovoga Došašća poziva roditelje i djecu na osobitu kreativnu suradnju – Natječaj za najljepšu božićnu priču, koji je otvoren do 20. prosinca.
Laudato je izdao novu slikovnicu “Moj najljepši Božić” u kojoj su žapca Krekića i psića Krismića oživjeli vrhunski hrvatski ilustrator Svjetlan Junaković i p. Antun Volenik, autor nadahnjujućih duhovnih tekstova za mlade. Laudato poziva roditelje i djecu da osmisle i napišu nastavak slikovnice “Moj najljepši Božić” i tako se pridruže stvaranju nastavka priče o pustolovini Krekića i Krismića.
Zainteresirani trebaju pročitati slikovnicu “Moj najljepši Božić” koja se može kupiti u galerijama Laudata u Hrvatskoj. A samo u vremenu trajanja natječaja do utorka, 20. prosinca, slikovnica se može besplatno preuzeti i u elektronskom obliku na mrežnoj stranici www.laudato.hr. Priča o pustolovinama dviju igračaka na metaforički način najmlađima približava poruku spasenja, a odrasle čitatelje podsjeća da je za život najvažnije čisto i skromno srce. Kratku priču (veličine 2000 znakova) treba poslati do 20. prosinca na elektronsku adresu [email protected]. Ili poštom na adresu: Laudato – za priču “Moj najljepši Božić”, Laginjina 7a, 10 000 Zagreb. Najmaštovitiji, najplemenitiji, najnapetiji i najdječji nastavak Laudato nagrađuje božićnim poklon bonom u vrijednosti od 1000 kuna.
Stručni tim Laudata pobjednika će proglasiti na Badnjak – u subotu, 24. prosinca. Toga dana, kada prema tradiciji puk u svojim domovima kiti božićno drvce ususret rođenju Gospodina, Laudato će pričama sudionika okititi svoje Laudato drvce i na taj način pokazati zašto je Božić na osobit način obiteljski blagdan.