Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Povratak otpisanih

29.11.2011. 23:00
Povratak otpisanih


Prije nekoliko tjedana činilo se da će ostanak u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi biti teško ostvariva misija za Biograđane. Ona je za njih i dalje sve osim lagane, no pokazalo se da su samo dvije pobjede Galebovima bile dovoljne da naprave veliki zaokret; da znatno uvećaju izglede i praktički se od najizglednijih kandidata za ispadanje prometnu u momčad koja u nastavku prvenstva može biti ravnopravan konkurent klubovima od sredine do dna ljestvice. Činilo se i da će odlazak trenera Zorana Mikulića te igrača Kristijana Brkljače i Ivana Cote generirati samo nove probleme u “bijelo-plavim” redovima, međutim, dogodilo se upravo suprotno. Najprije u domaćem ogledu s Umagom, a zatim i na prošlotjednom gostovanju u Slavonskom Brodu, sastav iz kraljevskog grada pokazao je odlučnost demantirati glavninu prognozera te pospremiti iznimno važna četiri boda. Sada ih ima sedam i značajno je promijenio perspektivu. Nakon sivilom obojene jeseni proljeće za debitante u prvoligaškom društvu odjednom izgleda kao dobra prilika za potvrdu ambicija. Očekuje ih lakši raspored, dok bi s pojačanjem ili dva bez većih problema mogli realizirati zacrtano – uzeti još 10-12 bodova. No, prije toga trebaju preskočiti još jednu važnu prepreku u jesenskom dijelu: u posljednjoj utakmici na svom parketu pobijediti izravnog suparnika Ivančicu. Važnu prvenstveno iz razloga što nije svejedno hoće li njihova poputnina biti sedam ili devet bodova, ali i zbog toga što bi tri uzastopna slavlja Biograđanima donijela golemo samopouzdanje uoči početka proljetnih priprema. S druge strane, poraz u 13. kolu nedvojbeno bi ih vratio korak unazad (u rezultatskom smislu i po pitanju elana), pa za ovu utakmicu slobodno možemo reći da je za momčad Danijela Duvnjaka jedna od ključnih.
Novi remi
U rangu ispod, Drugoj HRL – jug, Zadrani su treću utakmicu za redom odigrali neriješeno. Ishode utakmica s Kamičkom i Solinom reprizirali su i u Trogiru, no ovaj su put izgubili, a ne osvojili bod. Gosti su, naime, bili uvjerljiviji većim dijelom susreta 10. kola, ali prednost nisu uspjeli zadržati do isteka 60. minute. Razlozi? Loš postotak realizacije i neiskustvo, međutim, u Mocirama su ove sezone ionako istakli da im rezultat nije prioritet pa i njihovu izglednu priliku za pobjedu ne trebamo gledati u kontekstu promašaja, već kao novu lekciju u rukometnom odrastanju kadetskog i mlađe kadetskog sastava. Iako, bili bi im korisnije da su je usvojili osvajanjem oba boda.
Otišli po dva, ostali bez jednog
Po oba boda krenuli su i Arbanasi na Korčulu, gdje su se u subotu u derbiju Treće HRL – jug sastali s liderom prvenstva. Ipak, na kraju je derbi ostao samo slovo na paru, a Korčula je konkurente u borbi za prvu poziciju “spustila” s visokih plus devet (35:26). Kristijan Brkljača i Šime Humbolt, igrači s prvoligaškim iskustvom, nisu uspjeli donijeti prevagu momčadi koja u nastavku više neće ovisiti sama o sebi. Korčula je, najizglednije, već nakon sedmog kola otvorila vrata Druge lige, a Zadrani se sada nadaju da će Biograd ostati u Prvoj HRL, što bi značilo da iz Treće u Drugu ligu – jug prelaze dva, a ne samo jedan klub.


Mrvica i Jurinović sude u Čehovu


Marko Mrvica i Dalibor Jurinović, najbolje rangirani sudački par iz Zadarske županije sutra će suditi utakmicu skupine B Lige prvaka između Čehovskih medvjeda i Atletico Madrida, momčadi koja je u rukometnu svijetu prijašnjih godina nastupala pod imenom Ciudad Real. Za Mrvicu i Jurinovića dvoboj Rusa i Španjolaca u vjerojatno najjačoj skupini Lige prvaka najjača je utakmica koja im je povjerena od početka njihove karijere. Ovo je druga godina da Mrvica i Jurinović sude Ligu prvaka, a ove sezone u najkvalitetnijem europskom klupskom rukometnom natjecanju sudili su tri utakmice, dvije u muškoj i jednu u ženskoj konkurenciji.