Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Jugo odnijelo tribinu u Raštanima

Autor: Velimir Brkić

29.11.2012. 23:00
Jugo odnijelo tribinu u Raštanima

Foto: Velimir BRKIĆ



U jednom trenutku u nepovrat je otišlo preko milijun kuna, nadstrešnica, potporni zid i cijeli red tribina sa stolicama u dužini od preko 80 metara


Orkanski udari juga u srijedu su uzrokovali velike probleme na zadarskom području. Iako se razmjeri štete još utvrđuju, već sad znamo da je najgore prošlo ravnokotarsko selo Raštane Gornje. Na nogometnom igralištu Tihomir Mitrović, županijskog ligaša NK Raštane, orkanski udari juga odnijeli su tribinu i željeznu nadstrešnicu na sjeveroistočnoj strani igrališta. Srećom, bez žrtava.
– Jednom riječju – katastrofa. U jednom trenutku u nepovrat je otišlo preko milijun kuna, nadstrešnica, potporni zid i cijeli red tribina sa stolicama u dužini od preko 80 metara. Jednostavno je poput papira odletjelo i pri strmoglavom rušenju u potpunosti se uništio, u vidnom šoku prepričava Mićo Birkić, dugogodišnji tajnik NK Raštane.
Kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti ili nesreća zove drugu nesreću, dvije su narodne poslovice koje se, nažalost, u NK Raštane ostvaruju. Jedan od najboljih amaterskih klubova u Dalmaciji umjesto u 2. HNL zbog financijskih i inih problema napustili su 3. HNL te se sada natječu u 1. ŽNL Zadar.
– Prije četiri-pet godina podigla se tribina s nadstrešnicom, uložilo se na stotine tisuća kuna. Stotine sati dobrovoljnog rada kako bismo ispunili uvjete natjecanja u 3. HNL. Bili smo ponosni, ne samo mi već cijeli Ravni kotari, cijela Zadarska županija. I sad je sve u trenutku otišlo u vjetar, jada se Ante Serdarević, trener seniora u NK Raštane.
Srušila se 80 metara duga željezna nadstrešnica, red-dva tribina, beton i betonski blokovi, poletjele su i plastične, plave stolice, prizor je stravičan. Vjerojatno će tek današnji dan otkriti prave razmjere štete.
– U ovoj krizi i recesiji sad još i ovo, ne znamo što ćemo i kuda ćemo. Ali najprije se trebaju smiriti emocije pa krenuti u obnovu, nema nam druge. Pomoć ćemo tražiti od Olimpijskog odbora, Hrvatskog nogometnog saveza, Općine Sv. Filip i Jakov, od naših ljudi, donatora, ljubitelja sporta i nogometa, rekao je Mićo Birkić.