Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Adria ostala bez mazuta

29.11.2013. 23:00
Adria ostala bez mazuta


Strojevi zadarske riboprerađivačke tvrtke Adria jučer su utihnuli. Proizvodnja ribljih konzervi koja na lokaciji u Gaženici ima već 65- godišnju tradiciju zaustavljena je zbog pomanjkanja mazuta neophodnog za rad, a time je ponovno oživjela agonija 300-tinjak radnika čija su radna mjesta neizvjesna već više od godine dana.
Većinski vlasnik Adrije d.d. Miodrag Lacić, koji se nakon godine dana izbivanja zbog ugovora o najmu s Jadrankom Lisicom i Nevenom Badurinom vratio u tvrtku, te je u postupku predstečajne nagodbe, kazao nam je kako je riječ o jednodnevnom zastoju te da nema razloga za brigu.
– Po preuzimanju tvrtke od Adrije Zadar 1 d.o.o. mi nismo zatekli svu opremu, odnosno sve strojeve. O tome je sačinjen zapisnik i potpisan dogovor da će oni u roku od 15 dana sve vratiti u prvobitno stanje, ali, kao što je poznato, prošlo je već tri puta po 15 dana, a taj dogovor, kao ni onaj o zakupu, nije ispoštovan. Zato radimo u dvije smjene, zbog čega su nam udvostručeni troškovi i potrošnja mazuta, pa se upravo zbog toga i dogodilo da smo u petak ostali bez goriva – pojasnio je Lacić, napominjući kako je ipak optimističan jer je u petak izvršena uplata plaća radnicama, a kazao je i da on osobno čini sve što je u njegovoj moći da poslovanje Adrije ide u pravcu zadržavanja radnih mjesta, proizvodnje i prosperiteta.