Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dovoljno je samo zamoliti kruh za poslije

29.11.2013. 23:00
Dovoljno je samo zamoliti kruh za poslije


Humanitarna akcija Kruh za poslije – Portal dobrote sve se više zahuktava u Zadru. Akciji koju je pokrenula zadarska slikarica Ardena Stošić, pridružilio se i lanac pekarnica Golub.
Zahvala dobročiniteljima
Podsjetimo se, a nakon Tvornice kruha i njezine trgovine Daloro u City Gallery, i u pekarnici Golub na Relji građani koji kupuju kruh, mogu platiti i jedan za poslije koji se donira ne samo onima potrebitima, nego i svim građanima koji zamole za kruh poslije. Da sve bude po propisu, svaka štruca kruha uredno je plaćena, stavljena u vrećicu s računom, a dovoljno je samo upitati prodavačicu: “Imate li kruh za poslije?”.
– Za sad riječ je o samo jednoj pekarnici kod bivše male pijace na Relji. Inače obitelj Ljumeži je stara pekarska obitelj, koja već ima iskustva s humanitarnim radom. Uostalom, u njihovim pekarnicama pekarski prozvodi su 50 posto su jeftiniji i to svakog dana nakon 18.30 sati. Kad smo im objasnili bit i suštinu akcije, obitelj ju je s oduševljenjem prihvatila, rekla je Ardena Stošić.
U cijelu se akciju uključila i poznata zadarska fortografska kuća Atlantic Foto. Novac dobijen za tiskanje propagandnih plakata akcije, donirali su u kupovinu kruha i drugih pekarskih proizvoda koji će se podijeliti u sklopu akcije. Jedan od korisnika Miho Zrilić nam je, iz razumljivih razloga, samo usput rekao da je akcija super te se zahvalio svim dobročiniteljima.
U planu i nove akcije
– Znala sam da će akcija uspjeti, ali da će odaziv biti ovakav, nisam ni sanjala. Posebno raduje što se u akciju uključuje veliki broj mladih ljudi koji su još jednom pokazali koliko je veliko srce Zadrana, kazala je Ardena Stošić dodajući kako je u tijeku akcija u kojoj mnogi poznati i ugledni Zadrani, u svom kvartu „mjese” i ostale pekare da pristupe toj akciji jer je sve više potrebitih koji ne mogu lako ni do te osnovne namirnice.
Nakon kruha za poslije, u planu su i druge aktivnosti, ako što su on-line doniranja ljekova, medicinskih pomagala preko društvenih mreža te svega onog što jednima pretječe, a drugi su istog potrebiti. Zadarski Novi Radio u sklopu svojeg serijala Božićna priča također sprema medijsku potporu ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.