Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Događaj koji će objediniti jedrenje, plivanje, biciklizam, kajakarenje, rafting…

29.11.2016. 23:00
Događaj koji će objediniti jedrenje, plivanje, biciklizam, kajakarenje, rafting…


Zadar outdoor festival pripremamo već više od šest mjeseci jer to je ozbiljan i zahtjevan projekt u kojem treba voditi računa o svim sigurnosnim aspektima, zakonskim okvirima, tehničkoj i marketinškoj potpori. Vjerujem da bi ljudi koji bi se upustili u organizaciju ovakvog ili sličnog projekta, a bez prethodnog iskustva u turizmu, sve ovo pripremali i puno dulje. No, pristupili smo organizaciji poučeni svojim dugogodišnjim, uspješnim radom u turizmu jer vjerujemo kako će ovaj proizvod biti tek početak jedne lijepe priče koja će utjecati na turistička kretanja i znatno ojačati i produljiti turističku sezonu na zadarskom području – rekao je na konferenciji za novinare Đuro Župan, pokretač jedne od najpoznatijih manifestacija zadarskoga kraja, raftinga na Zrmanji i vlasnik Turističke agencije Riva Rafting Centar d.o.o.
Očekuju rast
Riječ je, naime, o novini turističke ponude Zadarske županije – Zadar outdoor festivalu, koji će se sljedeće godine od 27. do. 30 travnja održavati na području zadarske regije i koji će objediniti dragulje ponude koje zadarski prostor nudi, kao što su jedrenje, trail, plivanje, biciklizam, kajakarenje po moru, trčanje i rafting. Projekt je pokrenula, osmislila i realizirala skupina entuzijasta, ali iskusnih i uspješnih turističkih radnika koji su se u tom poslu dokazali proteklih godina jer, većina njih je i za svoj uspješan rad u turizmu do sada već dobila i brojne nagrade i priznanja. Osim Đure Župana tu su i Tomislav Fain, vlasnik agencije Terra Travel d.o.o., Iva Bencun iz Feral Toursa d.o.o., Filip Lerga iz Zzum obrta za turizam, Filip Vukić iz Kayak&Bike Tours obrta za turizam, te Hrvoje Grandov, vlasnik obrta Futuro Internet studio.
Njih šestero se udružilo kao šest ravnopravnih partnera i osnovalo društvo s ograničenom odgovornošću. Željeli su pristupiti organizaciji ovog projekta vrlo studiozno, jer im je namjera i velika želja da Zadar outdoor festival zaživi i postane respektabilna i prepoznatljiva manifestacija koja će iz godine u godinu rasti, privući sve veći broj sudionika i posjetitelja i postati poznata i izvan granica Hrvatske.
– Radi se o sedam aktivnosti koje će se događati u četiri dana trajanja Festivala na prostoru od 346 km četvorna i vjerujemo da ćemo za početak uspjeti privući par tisuća sudionika ne samo profesionalaca, već i amatera i rekreativaca. Od kada je zadarsko područje krenulo u projekt Hrvatska 365, stalno razmišljamo i radimo na osmišljavanju produljenja turističke sezone. U zadnjih nekoliko godina već samo u tom smjeru napravili mali pomak. Dakle, Zadar outdoor festival je naš zajednički projekt i kao organizatori, okupljeni u ovoj tvrtki odlučili smo udružiti svoje znanje i iskustvo prikupljeno u svakodnevnom poslovanju, organizaciji mnogobrojnih manifestacija i utrka te ponuditi jedan cjelokupan projekt, pojasnila je vlasnica agencije Feral Tours d.o.o. Iva Bencun.
Od mora do Zrmanje
– Cilj nam je privući veliki broj domaćih i stranih natjecatelja u predsezoni kao i njihovu pratnju, brendirati zadarsku Županiju kao igraonicu aktivnog odmora i postići značajne rezultate u predsezoni nudeći i promovirajući sve ljepote koje Zadarska županija ima, zaključila je Bencun.
Već u samim počecima pripreme ovog projekta, kako se moglo čuti na pressici, Festival je privukao veliki interes medija, lokalnih turističkih zajednica te predstavništava HTZ-a u svijetu, ali i gospodarskih subjekata u regiji i šire.
– U zadarskom kanalu održat će se jedriličarska regata, pred starim gradom utrka kajaka i plivački maraton. Rafting će naravno, biti na Zrmanji, a za sve one koji hvale more, a drže se kraja, tu su biciklizam, trčanje i trail tri rijeke. Pripremit ćemo i niz dodatnih aktivnosti, pa će tako Festival biti popraćen i radionicama kao i bogatom gastro ponudom tijekom njegova četiri dana trajanja, dodao je na kraju i Tomislav Fain.