Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Čarobna večer s Ninom Badrić

Autor: Irena Jurjević

29.12.2008. 23:00
Čarobna večer s Ninom Badrić

Foto: Nenad MARČEV



Nakon Tonyja Cetinskog koji je u HKK Zadar nastupio prošle godine, u sklopu tradicionalnog božićnog koncerta Rotary kluba Zadar u ponedjeljak je u Zadru gostovala Nina Badrić.
Poznata pjevačica koncert je otvorila  “Čarobnim jutrom” nakon čega je uz čestitke uslijedio i “White Christmas”. Badrić u Zadru nije nastupala već duže vrijeme, a koncert u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar ujedno joj je bilo i prvi koncert u tom prostoru, otkrila je. “Za dobre i loše dane”, “Na kraj svijeta” samo su neke od izvedenih uspješnica, a izvrsno raspoložena Nina u kratkom vremenu animirala je publiku. To joj dakako nije bio prevelik problem, budući da je većina, i to ponajviše ženski dio, od riječi do riječi znala sve njene hitove. Uz mali tečaj španjolskog, bilo je tu i cha-cha-cha koraka, a zadarska publika imala je prilike pogledati i to kako je izgledaju Ninine imitatorske sposobnosti kada je u pitanju Tina Turner.
Spomenimo i to kako je tradicionalni Božićni koncert Rotary kluba Zadar ove godine slavio svoje jubilarno deseto izdanje. Njegov prihod namijenjen je školovanju mladih i perspektivnih studenata Sveučilišta u Zadru, kojima financijske mogućnosti ne dopuštaju da studiraju onako kako bi trebali. Kako doznajemo od Rikarda Perkovića, kada se podmire svi troškovi dvorane i izvođača, ostat će oko tisuću eura koje će jednokratno biti uručene jednom studentu:
– Uvijek se rukovodimo listom koju ima grad Zadar, a na kojoj se nalaze slučajevi studenata koji su uspješni, ali imaju problema s financijama. Novac će biti dan kao jednokratna pomoć, pojasnio je Perković.
Sljedeća akcija Rotary kluba Zadar biti će na proljeće, a to će biti ujedno i zajednička akcija zadarskih rotarijanaca i članova zadarskog Lions kluba. Radi se i malonogometnom turniru koji će se održati za Uskrs, a čiji prihod će, naravno, također otići u humanitarne svrhe.