Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tradicionalni “Božićni koncert klapa” u Privlaci

29.12.2011. 23:00
Tradicionalni “Božićni koncert klapa” u Privlaci


U organizaciji privlačke ženske klape Libar pod pokroviteljstvom Općine Privlaka i privlačkog Župnog ureda Porođenja blažene Djevice Marije te uz pripomoć općinskog Komunalnog poduzeća “Artić” u utorak navečer na blagdan spomendana Sv. Ivana apostola u župnoj crkvi upriličen je četvrti po redu tradicionalni “Božićni koncert klapa”
Program su u veselom blagdanskom ozračju otvorile članice domaće klape Libar sa tri skladbe: “Božić je”, “Zdravo budi mladi Kralju” i “Dubrovačko koledavanje”, za što su nagrađene dugotrajnim pljeskom i ovacijama okupljenih. U nastavku su se predstavili i članovi ninske muške klape Condura-Croatica otpjevavši skladbe “Preveliku radost navješćujem vam” i “Radujte se narodi”. U daljnjem tijeku koncerta nastupile su članice ženske klape Kandelora iz Zemunika sa skladbama “Oj, djetešce moje” i “Gloria”, zatim pučki pjevači klape Kožino iz Kožina s izvedbama “Dobra večer Bog da” i “Svim na zemlji”, ženska klapa Mendula iz Kaštel Kambelovca s pjesmama “Uspavanka”, “Pastorale” i “Zvončići”, muška klapa Težaci iz Paljuva sa skladbama “U sve vrime godišća” i “Zdravo budi mladi Kralju” te zadarska ženska klapa Kondura koja se predstavila s izvedbama “Tiha noć” i “Veseli se, Majko Božja”.
 Program je uspješno vodila Kristijana Požarina. Ona je uime organizatora klape Libar zahvalila svim sudionicima programa, okupljenim Privlačanima i njihovim gostima.
– Svemu lijepome dođe kraj pa tako i našem koncertu. Na kraju hvala i vama, dragi Privlačani, što ste bili podrška svim večerašnjim izvođačima te vas sad na kraju pozivam da svi na sav glas s našim pučkim pjevačima zapjevamo “Narodi nam se, rekla je Požarina. Ovo nezaboravno blagdansko slavlje na kraju se iz župne crkve prenijelo u obližnju župnu vjeronaučnu dvoranu. Tamo je uz nastavljeno druženje i blagovanje uz pjesmu.