Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tri milijuna eura za jednu zvjezdicu više

29.12.2013. 23:00
Tri milijuna eura za jednu zvjezdicu više


Kada je početkom svibnja Vlada donijela odluku o novom koncesionaru Olive Island marine u Sutomišćici, tvrtki Marina Signum d.d. registriranu na Trgovačkom sudu u Zadru, javnost je doznala tek da su novi vlasnici s Erste bankom, koja je bila založni vjerovnik, sklopili ugovor o prodaji svojih potraživanja prema Plavoj vali, prijašnjem vlasniku. Državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je kako je Marina Signum, sada založni vjerovnik Plave vale umjesto Erste banke, spremno platiti sve nesporne dugove većih vjerovnika i preuzeti radnike.
Tko se uistinu krije iza imena novoga vlasnika, uglavnom se nagađalo jer se češko-austrijski bračni par Hana i Peter Dermota nije pojavljivao u javnosti, a u sjeni malomišćanskih priča i sumnji protjecala je još jedna nautička sezona.
 S prvim danima jeseni u marinu su stigli bageri, radnici, tone građevinskog materijala. Radi se šest dana u tjednu, jer do početka nove sezone gospođa Hana Dermota želi da marina zablista u novome svjetlu.
-Raskopali smo glavnu zgradu u kojoj su restoran, recepcija i kancelarije, uređujemo vanjsku terasu te još jednu na katu. Ispred te zgrade gradi se bazen, koji je i prije bio planu, čak se marina i reklamirala kao da ga ima, ali on nije nikada sagrađen niti je glavna zgrada do kraja uređena.
Kada su kretali u obnovu, budžet je bio zacrtan na milijun i pol eura. S početkom prvih radova shvatili su da će on nekoliko puta premašiti planirano jer je marina bila u mnogo lošijem stanju nego što se izvana vidjelo.
– Kada se marina počela graditi, radovi su podijeljeni u tri faze, ali napravljene su samo dvije. Mi sada, zapravo, ulažemo u treću i vjerojatno će sve to stajati tri milijuna eura, objašnjava gospođa Hana.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU