Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Mladež HDZ-a prikupila 30 doza krvi

29.12.2016. 23:00
Mladež HDZ-a prikupila 30 doza krvi


Mladež HDZ-a GO Zadar u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar održala je božićnu humanu akciju darivanja krvi. Na ovu plemenitu akciju se odazvao čak 35 davatelja koji su darovali 30 doza krvi, koje mogu spasiti 90 života.
– Iznimno sam sretan i zadovoljan rezultatom akcije u blagdanskom vremenu između Božića i Nove godine. Hvala svakom darivatelju a posebno onima koji su to učinili prvi puta, rekao nam je Karlo Vidučić, tajnik zadarske Mladeži HDZ-a.
Dobrovoljni darivatelji krvi su nacionalno bogatstvo svake zemlje a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je darivatelja krvi herojima.
– Na ovaj način pokazujemo snagu našeg zajedništva i solidarnosti za one kojima je najpotrebitije. Budimo osjetljivi za ono što se događa drugima, nemojmo se začahuriti, jer svakome može zatrebati pomoć, poručio je Vidučić.
– Darivanjem krvi može se spasiti život, ali i ispuniti se pozitivnim osjećajem da smo učinili dobro djelo. Roditelji su nam usadili da budimo osjetljivi za ono što se događa drugima, da se ne začahurimo, jer svakome može zatrebati pomoć. Pozitivna vibra je neopisiva, uglas će sestre Petra i Marina Šalina, koje su hrabro i odvažno darovale svoju krv.
– Nema ničeg humanijeg od toga da čovjek daruje krv i time dokaže svoju plemenitost i svoju ljubav prema ljudima, istaknuo je Tomislav Dražović, predsjednik zadarske Mladeži HDZ-a, te je poručio:
– U ovom blagdanskom ozračju svima želimo blagoslovljene i radosne božićne blagdane i uspješnu Novu 2017. godinu.