Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ražanački lovci u prvoj ekološkoj akciji

30.01.2012. 23:00
Ražanački lovci u prvoj ekološkoj akciji


Na ulazu u šumu postavit ćemo i table zabrane odlaganja otpada i ovom prigodom apeliram na naše žitelje da ovako nešto više ne rade. Općina će i ove godine u više navrata organizirati odvoz krupnog otpada tako da nema potrebe da se zagađuju šume, kazao je načelnik Miočić


Na inicijativu čelnih ljudi ražanačke lovačke udruge Kobac predsjednika Jure Zubčića, tajnika Daria Rudele i lovnika Milana Miće Rudele, a uz logističku podršku Općine Ražanac i načelnika Dragutina Miočića, u nedjelju je unatoč hladnoći u lovištima i šumama ražanačkog kraja organizirana prva ovogodišnja ekoakcija.
U akciji je sudjelovalo više od sto lovaca članova LU Kobac koji su na lokalitetima brdo Trojdraga kod Radovina, Velinac, u šumi u blizini Paškog mosta na potezu između Radovina i Podvršja te kod Krneze sanirana divlja odlagališta i odlagališta krupnog otpada.
S obzirom na to da je puhala bura, vatrogasci ražanačkog DVD-a predvođeni zapovjednikom Matejom Rudićem čitavo vrijeme akcije dežurali su na terenu s jednom autocisternom, spremni da u svakom trenu interveniraju ako bi bilo potrebno.
– Nismo mogli više trpjeti i svakodnevno promatrati ovako velika onečišćenja naših šuma i lovišta i zagađenje okoliša. Uvjereni smo da ćemo na ovaj način upozoriti neodgovorne koji zagađuju šume odlažući po njima otpad da to više ne čine, rekao je Zubčić, predsjednik LU Kobac. Dodali su da će njihova lovočuvarska služba zajedno s općinskim komunalcima preventivno ubuduće obilaziti šume te će sličnu akciju provesti još jednom ove godine i to na Dan planeta Zemlje.