Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lavčević i Pčelica u suživotu

30.01.2014. 23:00
Lavčević i Pčelica u suživotu


Djeca Pčelice, područnog vrtića Dječjeg vrtića Radost posljednjih dana promatraju opsežne pripreme za gradnju novog stambenog kompleksa tik do njihovog dvorišta. Kopaju se rupe, prolaze bageri, a roditelji sve gledaju sa strepnjom koliko će to utjecati na dnevni boravak njihovih mališana. Koliko će smetat buka, koliko će u prostorije vrtića prodirati prašina – samo je dio problematike. Ipak, da bi sve prošlo što ‘bezbolnije’, prilagodbe će biti s obje strane, kazuje ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Marijana Miočić.
Naime, radi se o privatnom zemljištu s kojim njegovi vlasnici imaju pravo raditi što žele, ipak, do sada su naišli na maksimalno razumijevanje izvođača radova, tvrtke Lavčević.
– Već smo se nalazili s predstavnicima tvrtke Lavčević i što god je trebalo do sada izašli su nam u susret. Pokušavaju napraviti sve da se ne bi ugrozila sigurnost djece i roditelja. Obližnje dijelove koji su u derutnom stanju i urušavaju se ljudi iz Lavčevića su očistili kako ne bi bilo stradavanja tijekom izvođenja radova. Naime, s lijeve strane vrtića nalazi se derutna zgrada i jedna terasa, a uspjeli smo dogovoriti i da nam poprave prilazni put, kazala je Miočić, dodajući kako su u kontaktu cijelo vrijeme s njima i do sada su u svemu uspjeli pronaći dogovor.
– Ne možemo nikome zabraniti da se gradi. Što se tiče prašine i buke bilo je ovdje još gradnji stambenih objekata i to se nekako moralo proći. Jer, iseliti sto djece dok traju radovi… ne bi bilo pametno. Morat ćemo se svi skupa strpjeti dok radovi ne završe.
Djeca za igru imaju svoje igralište koje se nalazi iza vrtića, a tu je i njihov životni prostor u kojem borave. Igralište nije okrenuto prema gradilištu i napravljen je alternativni put dok traje gradnja. Nakon završetka radova vratit će se stari put, malo drugačiji, no za sada će svi morati prihvatiti situaciju kakva jeste, kazala je Miočić.