Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Glasovac: Osim Policijske uprave, Zadar gubi i Carinu

30.01.2017. 23:00
Glasovac: Osim Policijske uprave, Zadar gubi i Carinu


 O temi “100 dana Vlade” zadarski SDP danas je održao novinsku konferenciju na kojoj je predsjednica Sabina Glasovac iznijela niz kritika na račun premijera Andreja Plenkovića i njegovih ministara. Iako je vrlo detaljno secirala rad Vlade, novinare je najviše zanimalo ima li zadarski SDP kandidata za gradonačelnika Zadra te s kim će koalirati. Međutim, Glasovac je kratko odgovorila da još uvijek ne znaju tko će biti kandidat, niti s kim će u koaliciju. Govoreći o radu Vlade, navela je niz neispunjenih obećanja:
– Ako se po jutru dan poznaje, možemo očekivati dug beskrajan dan nad kojim su se nadvili oblaci. U tom danu, kao što već možemo vidjeti u ovih 100 dana, bit će puno neispunjenih obećanja, razočarenja i iznevjerenih očekivanja. Zadar itekako osjeća ovih prvi sto dana nesnalaženja Vlade, a rezultate porezne reforme koja je produbila jaz između bogatih i siromašnih osjećaju i naši sugrađani, posebno zadarski ugostitelji. Povećanjem PDV-a s 13 na 25 posto dovedeni su u vrlo tešku situaciju – upozorila je Glasovac, navodeći i drugi negativan segment porezne reforme kojega osjećaju i zadarski umirovljenici.
Govoreći o politici aktualne Vlade, osvrnula se i na situaciju u Zadru:
– Vidimo da se Zadar nastavlja razvlašćivati novom reorganizacijom Policijske uprave koja će pasti pod ingerenciju Splita i tu, nažalost, neće pomoći nikakvi zaključci koje je Gradsko vijeće Grada Zadra donijelo prije mjesec dana, apelirajući na Vladu da to ne čini. Oni s tim planom idu i dalje, ali idu i u reorganizaciju Carinske uprave u kojoj nema mjesta za Zadar kao jedno od središta. Vukovar i Dubrovnik dobivaju poseban status, a Zadra u toj priči nema. Vjerujem da će takav maćehinski i loš odnos prema Zadru naši sugrađani znati prepoznati i kazniti ih – poručila je čelnica zadarskih SDP-ovaca.
Upozorila je kako je Vlada zaboravila i na Centar Mocire jer sredstva iz proračuna neće biti dostatna za dovršenje projekta.