Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mužu zatvor, žena puštena na slobodu

30.01.2017. 23:00
Mužu zatvor, žena puštena na slobodu


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjeg P.Č. osumnjičenog za razbojničku krađu i teško ubojstvo u pokušaju te njegove godinu dana mlađe supruge A.Č. zbog pomaganja u razbojničkoj krađi.
Bračni par je uhićen u subotu poslijepodne, a u nedjelju ih je ispitao dežurni župnijski državni odvjetnik koji je potom za oboje zatražio određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zadru zahtjev je prihvatio u odnosu na muškarca kako na slobodi ne bi ponovio kazneno djelo, dok je žena puštena na slobodu.
Bračnom paru na teret se stavlja da su u subotu, oko 14 sati, u Zemuniku Donjem, 65-godišnjaku iz kuće u izgradnji pokušali odnijeti metalnu konstrukciju, no on ih je uhvatio na djelu i pokušao spriječiti. U naguravanju su ga lakše ozlijedili, a potom i 52-godišnjaka iz susjedne kuće koji ih je pokušao spriječiti u bijegu. Kako je on pred naletom njihova automobila jedva spasio živu glavu, vozaču se na teret stavlja teško ubojstvo u pokušaju.
Par, međutim, nije prijavljen za prometne prekršaje kojih su počinili cijeli niz bježeći pred policijom. Jurnjava je počela na predjelu Poličnika, a nastavila se i po gradskim ulicama na Bilom brigu i Plovaniji sve do Ulice Viktora Vide u Zadru, nedaleko njihove obiteljske kuće.