Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Butić: Nedostajalo nam je širine!

30.03.2016. 22:00
Butić: Nedostajalo  nam je  širine!


– Smatram da nismo imali dovoljnu širinu u našem sastavu, poglavito u iskustvu da bismo mogli te nalete domaćina neutralizirati. I ujedno iskoristiti neke njihove propuste i situacije iz prvog poluvremena – kazao je Zadrov strateg
Nažalost, Zadrani nisu uspjeli u Dugopolju početi potencijalni pozitivan niz nakon prošlotjednog domaćeg remija s Dinamom II. Iako je Butićeva momčad odigrala solidno prvo poluvrijeme i stvorila nekoliko izglednih prilika, u nastavku je evidentno pala i dopustila domaćinima preuzimanje inicijative. Zgoditak odluke dogodio se u 64. minuti kada je zaspala obrana Zadrana i dopustila Bubalu izlazak ispred vratara Gluića i njegovo poentiranje. Zadrani nisu uspjeli do kraja utakmice doći do izjednačujućeg zgoditka i na kraju su morali Dugopolju priznati zasluženo slavlje. Trener Zadra Josip Butić nakon utakmice nije krio razočarenje krajnjim ishodom, ali je bio zadovoljan maksimumom koji su dali njegovi igrači.
– Pobjeda Dugopolja je zaslužena, ali moramo ponovno naglasiti da smo u ovom dvoboju bili bitno oslabljeni. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu, a presudila je jedna pogreška iz koje smo primili odlučujući zgoditak – kazivao je nakon utakmice Zadrov strateg Josip Butić.
Za Hrvoja Ćustića
– Dugopolje je imalo dvije, tri prigode, ali i mi smo ih imali u prvom poluvremenu. Nažalost, nismo ih uspjeli realizirati. Od svojih igrača sam tražio da budu posebno inspirirani i motivirani i da na taj način obilježimo tragično stradanje našeg suigrača Hrvoja Ćustića koje se dogodilo prije osam godina. Igrači su dali sve od sebe, ali pokazalo nažalost da da to nije bilo dovoljno za bodove.
Zadar je prvo poluvrijeme odigrao puno bolje od nastavka utakmice.
– Slažem se da smo u prvom poluvremenu bolje izgledali i bili opasniji. Međutim, za očekivati je od Dugopolja koje je petoplasirana momčad prvenstva da na svom travnjaku u jednom trenutku preuzme inicijativu. To se i dogodilo u drugom poluvremenu. Smatram da nismo imali dovoljnu širinu u našem sastavu, poglavito u iskustvu da bismo mogli te nalete domaćina neutralizirati. I ujedno iskoristiti neke njihove propuste i situacije iz prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu Zadar je pao, ali Zadrov strateg se nije složio s time da se taj pad osjetio i na fizičkom planu.
– Pad se dogodio u drugom poluvremenu, ali ne bih kazao da je uzrok tome fizička pripremljenost igrača. Ova momčad je dala svoj maksimum kako na ovoj utakmici u Dugopolju, tako i u onoj prošloga četvrtka protiv Dinama II. Nismo imali širinu da ih osvježimo ponekom promjenom u nastavku. Poremetila nas je i ozljeda Župana u prvom dijelu jer je bilo planirano da Kapović uđe u drugom dijelu. U drugom poluvremenu bio je primjetan bio više psihološki nego fizički pad. Nismo se znali oduprijeti njihovim naletima, posebno u sredini terena. Tek prelaskom Jerbića u sredinu terena u posljednjih 10 minuta stvorili smo ravnotežu. Smatrao sam da će sudačka nadoknada trajati barem pet minuta i da ćemo onda u tih 15 minuta uspjeti zabiti taj izjednačujući zgoditak. Jerbić je svojom mirnoćom i kreacijom stvorio nekoliko poluprilika, ali nismo uspjeli u svom naumu.
Sudački kriterij
Butić je imao i primjedbe na suđenje u Dugopolju.
– Sudački kriterij nije bio ujednačen, bez obzira što nije izravno utjecao na rezultat. Jerbić mi je nakon utakmice kazao da je njihov igrač rukom odigrao povratnu loptu, a u nastavku te akcije oni su postigli pobjednički zgoditak. Posebno mi je krivo zbog sudačke nadoknade koja je s obzirom na sve okolnosti bila prekratka. Imam dojam da su nas svi otpisali i da se to osjeti na sudačkim kriterijima. Bez obzira na sve nećemo se predavati do samoga kraja. To je najmanje što možemo napraviti za ovaj klub.
U subotu Zadrane očekuje dvoboj sa Sesvetama na Stanovima.
– Što je, tu je, nemamo previše vremena za plakanje. Već u subotu nas na našem travnjaku očekuje dvoboj sa Segestom. Nažalost, nisu nam na ruku išli ni rezultati naših konkurenata u ovome kolu. Segesta je izjednačila u zadnjoj minuti protiv Sesveta, a Imotski je uzeo bod u Vinkovcima. Nadam se da će u subotu naši Zadrani prepoznati ovaj trenutak i na Stanove u subotu doći odati počast našem Hrvoju Ćustiću. Emocije su mi u ovome trenutku pomiješane. Tužan sam jer je jedan mladi život ugašen na takav način, posebno jer se radilo o odličnoj osobi. S druge strane sam ponosan jer sam mu bio trener i jedno kratko vrijeme i suigrač. Zato tražim od svojih igrača da mu svojim maksimumom u svakoj utakmici koja se igra ovoga tjedna odamo počast i na taj način. Dat ćemo protiv Sesveta sve od sebe, a onda ćemo vidjeti što će nam to na kraju donijeti – kazao je na kraju Josip Butić.