Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Nisam kriv! Nisam zapalio audi A6!”

30.03.2016. 22:00
“Nisam kriv!  Nisam zapalio  audi A6!”


Požar koji je krenuo s potpaljenog audija A6 u Benkovcu proširio se na još sedam automobila
Nakon što je prije četiri godine priznao da je na zahtjev Olivera Begovića (35) potpalio audi A6 u Benkovcu s kojeg se požar proširio  na još sedam automobila, Toni Grgas (25) jučer je promijenio iskaz.
– Nisam kriv. Ne želim odgovarati za nešto što nisam napravio i ne  želim odgovarati na pitanja u nastavku postupka, očitovao se Grgas jučer  na upit suca Ante Bačića o navodima optužnice s obzirom da je zbog  proteka vremena suđenje u ovom predmetu jučer počelo ispočetka. No  ročište nije dugo trajalo s obzirom da na jučerašnju raspravu nije pozvana psihologinja koja je sačinila stručnu ekspertizu za Grgasa na okolnost  njegove ubrojivosti neposredno nakon uhićenja kada je pred državnim  odvjetnikom iznosio obranu.
– Bez obzira na činjenicu koja ne ide u prilog vještaku, a to je protek  vremena, obrana drži da je to bilo korisno. Vještakinja je, naime, u intervjuu sa Grgasom koristila sudsku psihologiju i tako izišla iz okvira svoje  struke, no sasvim je jasno ono što je obrana od početka tvrdila, a to se vidi iz Grgasovih odgovora – da nema dokaza da je Grgas počinio kazneno  djelo koje mu se stavlja na teret, a još manje Begović. To se vidi iz njegovih odgovora psihologinji kako se sjeća da je Begović naručio paljevinu,  ali se dalje ne sjeća baš nikakvih detalja, ustvrdio je Milan Petričić, Begovićev branitelj, navodeći kako je Grgas u inkriminirano vrijeme, odnosno  prilikom davanja iskaza i priznanja, bio pod utjecajem opojnih droga i  raznih lijekova.
Sudac Bačić odgodio je jučerašnju raspravu kako bi na sljedećem  ročištu neposredno ispitao psihologinju i to, kako je kazao, jer ni njemu  iz njezina nalaza i mišljenja nisu neki dijelovi u potpunosti razjašnjeni.
Podsjetimo, osim audija A6 u vlasništvu ugostitelja Jakova Ledenka   koji je prema svom priznanju Grgas potpalio, u buktinji koja je na glavnom benkovačkom trgu planula 23. studenog 2012. godine oko 2.30 sati,  izgorio je i gotovo identičan audi A6 vatrogasnog zapovjednika Ante Buljata, zatim nissan zagrebačkih registracija u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede koji je koristio Stanko Klarica, peugeot  partner u vlasništvu  Emila Ivandića, vlasnika benkovačke trgovine “Sve po 12 kuna” te renault megan u vlasništvu Ivice Žilića, mesara iz Lišana. Vlasnici dvaju  fiata – punta i brava, stanari su susjednih zgrada.
Suđenje se nastavlja.