Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Od danas leti Ryanair

30.03.2016. 22:00
Od danas leti  Ryanair


Pista je spremna, radovi su dovršeni na vrijeme i Luka je dobila zeleno svjetlo za njeno otvaranje
U Zadar danas slijeće prvi zrakoplov Ryanaira letom iz Frankfurta, čime Zračna luka otvara ovogodišnju sezonu letenja. Time su otklonjene sve sumnje kako irski avioprijevoznik neće letjeti prije svibnja,  kako se spekuliralo prošle godine.
Iznimnim zalaganjem Zračne luke riješeni su svi detalji ugovora s  ovom kompanijom, a postignut je i značajan napredak obzirom da Ryanair ove godone uvodi i nekoliko novih letova, prije svega onaj za Berlin.
Pista je spremna, radovi su dovršeni na vrijeme i Hrvatska agencija za  civilno zrakoplovstvo nakon ovotjedne inspekcije dala je zeleno svjetlo  za njeno otvaranje. Direktorica Luke, Irena Ćosić, već jučer rano ujutro  bila je u pripremama za prve letove, o čemu nam kaže:
– Sve je spremno za prvi ovogodišnji let,  pustili smo u rad pistu u cijeloj dužini i širini od 30 metara. Mogu reći kako ove godine očekujemo  najbolji promet ikad ostvaren, zapravo očekujemo rekordnu godinu s  povećanjem broja putnika od četiri do pet posto. Imamo novih destinacija i stoga se zaista nadamo svemu najboljem  – kaže Ćosić.
Ističe kako im je cilj nadmašiti rekordnu 2014. godinu ostvarenjem  prometa od pola milijuna putnika, čemu su se polako približili prošle  godine sa brojkom od 496.00 putnika. Najbolje rezultate u dosadašnjem  radu Luke trebale bi omogućiti i nove linije, među kojima su one finske  kompanije We Travel koja će Zadar povezivati sa sedam gradova Finske,  a to su: Oulu, Vaasa, Kokkola, Kuopio, Jyvaskyla, Lappeenranta i Turku. 
Uvodi se i let Luxemburg – Zadar luksemburške aviokompanije Lux Air  koja s letovima starta 2. svibnja, a liniju će održavati do 10. listopada. Tu  je i poljski Travel Service koji će Zadar povezivati sa Varšavom svake subote do 24. rujna, te kompanija HOP! kao nova niskotarifna regionalna  podružnica Air Francea.