Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rogić traži novi mandat

30.03.2016. 22:00
Rogić traži novi  mandat


Unatoč izjavi kako još nije odlučio hoće li se kandidirati za  novi mandat predsjednika Općinskog suda u Zadru, Željko Rogić jučer  nam je potvrdio kako će se ipak kandidirati za ovu dužnost.
Danas je, naime, zadnji dan prijava na natječaj Državnog sudbenog vijeća, pa će aktualni predsjednik Suda svoju prijavu poslati među zadnjima. U sudskim se krugovima može čuti kako se dosad javilo šestero sudaca, od kojih su neki na bolovanju.
Iz posljednjih Rogićevih izjava daje se zaključiti kako je zadovoljan dosadašnjim rezultatima koji su ga svrstali u sam državni vrh, međutim  čini se kako bi volio dovršiti započeti posao. Ako se kandidira, učinit će  to, rekao je, iz samo jednog razloga, a  to su ostvareni rezultati u prošlom  mandatu, pojašnjavajući da ne bi volio kasnije osjećati krivnju za eventualno pogoršanje rezultata u radu Suda.
Mandat mu ističe u srpnju, stoga treba sačekati što će o njegovu radu i  eventualnom prolazu u drugi mandat reći članovi Državnog sudbenog  vijeća. Iz njihove će se odluke znati odgdovara li im Rogićev specifičan  način vođenja Suda ili će šefovsko mjesto povjeriti nekome drugome.