Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ u svojoj anketi dobiva 39 posto, MODES tek 0,5 posto glasova

30.03.2017. 22:00
HDZ u svojoj anketi dobiva 39 posto, MODES tek 0,5 posto glasova


 Rezultati interne HDZ-ove ankete otkrivaju zašto sve više njihovih članova u Zadru zagovara samostalan izlazak na lokalne izbore. Vladajuća zadarska stranka ovih je dana provela još jednu telefonsku anketu kako bi ispitali puls birača, nakon što je i nedavna anketa, provedena prije oko mjesec dana, također dala premoćne rezultate u korist HDZ-a. Anketu je naručio Gradski odbor HDZ-a, a iako nitko o njoj nije htio govoriti, iz njihovih smo redova saznali rezultate. Naime, predsjednik HDZ-ovog izbornog stožera za Zadar, Šime Erlić, kazao je kako ne može komentirati rezultate ankete.
U stranci neslužbeno saznajemo kako je anketa provedena na uzorku od 910 građana Zadra te da je najviše glasova dobio HDZ, 39,1 posto, zatim njihov najjači konkurent SDP 21 posto, a najmanje je glasova dobio MODES: 0,57 posto.
Predsjednik MODES-a, Rudolf Dvorski pak kaže kako sumnja u vjerodostojnost HDZ-ove ankete, navodeći da njihove pokazuju sasvim drugačije rezultate.
– I mi provodimo svoje ankete, a one daju sasvim drugačije rezultate od HDZ-ovih. Po našim anketama imamo 7,3 posto i siguran sam da ćemo biti iznenađenje ovih izbora, bez obzira što kažu ove namještene ankete – kaže Dvorski.
HDZ je proveo i anketu za gradonačelnika Zadra, a po njoj bi stranački kandidat Branko Dukić u prvom krugu dobio 49 posto glasova. U drugom krugu u kojemu bi se, prema anketnom upitniku, najvjerojatnije sučelio sa SDP-ovom kandidatkinjom Sabinom Glasovac, dobio bi 59 posto glasova, a Glasovac 23 posto.
Rezultati HDZ-ove ankete za Zadar:
HDZ     39,2 %
SDP- HNS        21 %
Akcija mladih     7,1 %
Most     6,3 %
HSP AS            2,47 %
Bleke i konji      1,6 %
HSLS   1,1 %
HSP     1,1 %
MODES            0,57 %
Reformisti         0,47 %
HČSP   0,15 %
Hrast     0,9 %
HSU     0,4 %