Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Trodnevna okupacija SC Višnjik

30.03.2017. 22:00
Trodnevna okupacija SC Višnjik


Više od 600 košarkaša i košarkašica već je u Zadru gdje će danas početi, a u nedjelju, 2. travnja završiti IV. Karlovačko košarkaški Masters veterana. Tvrtka S event predstavila je jučer program turnira na kojemu će se odigrati 73 utakmice.
– U ovim danima očekuje nas prava košarkaška poslastica. Na susretu veterana nastupit će ukupno 38 momčadi i sedam ekipa u pet dvorana. Pozivamo sve sugrađane da dođu vidjeti na djelu stare majstore košarke. Bit će tu velikih imena i puno zanimljivih igrača iz svijeta košarke – rekao je predsjednik organizacijskog odbora IV. Karlovačko košarkaškog Mastersa veterana Tonći Jerak.
Nastupit će 45 ekipa veteranki i veterana u sedam kategorija, muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+, te žene 35+ i 45. Utakmice će se igrati po FIBA-inim pravilima, a četvrtina će trajati osam minuta.
– Nažalost, ozlijedio sam se prije nekoliko dana, nezgodno sam pao i ozlijedio leđa. Mogu hodati, ali teško sjedim i nažalost neću moći nastupiti na ovom turniru. Veoma mi je žao zbog kolega i mene samog jer sam zaista želio nakon toliko godina nastupiti na ovom turniru, ali situacija je takva kakva je – rekao je Pino Giuseppe Giergia.
Veterani Zadra tako će biti bez njega na parketu. Inače, osim utakmica u programu ovoga događaje je u subotu, 1. travnja u 11 sati na Forumu predstavljanje projekta tvrtke S event obnove košarkaških igrališta Koš za koš, dok će veterani iz osam država zaigrati košarku sa Zadranima. Uz zabavno – sportsko druženje Turistička zajednica Grada Zadra, te Outdoor Festival predstavit će cjelokupnu turističku ponudu za nadolazeću sezonu.