Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Punkerski koncert kazališnog karaktera

Autor: Irena Jurjević

30.05.2009. 22:00
Punkerski koncert kazališnog karaktera

Foto: Sebastian GOVORČIN



Posjet policijskih službenika još se i može očekivati, no da se jedan punkerski koncert može održati s publikom u sjedećem položaju, to izgleda može samo u Zadru. Upravo tako je održan posljednji koncert na turneji Alergije, održan u subotu u kinu Pobjeda, a s kojim su zadarski punkeri stavili točku na “i” kada je u pitanju njihova netom održana turneja po Hrvatskoj.
– Stvarno smo zadovoljni. Bila je to svirka kazališnog karaktera, kroz smijeh je komentirao frontmen grupe Stipe Bujas.
 Koncert je nešto poslije deset sati otvorila porečka predgrupa Cirkus, koja je u sklopu 45-minutne svirke postigla dobru atmosferu i rasplesala publiku. U istom tonu uslijedio je i nastup Alergije, nešto poslije jedanaest sati. Koncert su otvorili sa starijom pjesmom “Samo za tebe” i to s kapuljačama na glavi, nakon čega je uslijedila fešta s Bepom Bagulinom. Ostatak koncerta popraćen je pak zanimljivim gledanjem iz publike te dakako, pljeskom na kraju. Iako je posjećenost bila i više nego dobra, budući da je zadarske punkere došlo pogledati 300-400 ljudi, sjedalice postavljenje za prethodno održanu predstavu publici su došle kao naručene:
– S obzirom da su svi sjedili i nisu se micali sa sjedalica, mi iz benda smo super zadovoljni. Imao sam osjećaj ko da izvodimo “stand up” – nakon svake pjesme, eto pljeska! Ipak, primjedba koja izrečena i za nekoliko prijašnjih koncerata stoji, a to jest da se uklone sjedalice, jer se koncerti tako ne mogu raditi. Ni policija ne bi sebi smjela skraćivati radno vrijeme, zaključio je Bujas.
Naime, usprkos što su imali dozvolu rada do jedan sat, policija je koncert prekinula već oko ponoć i pol. Čini se da im je kazališna publika predstavljala pravi rizik, pa su eto, za svaki slučaj priredbu odlučili skratiti “dok im je vrijeme”.