Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Promocija ZD Tuninga

Autor: Andrija Prović

30.05.2010. 22:00
Promocija ZD Tuninga

Foto: Filip BRALA



Ergela oktanskih ljubimaca jučer je na parkiralištu Jedriličarskog kluba Uskok zaokupila pažnju brojnih Zadrana i njihovih gostiju. Povod je bio prezentacija Automobilističkog kluba ZD Tuning, njihovih (dorađenih) vozila, odnosno minisajam automobilističke opreme i sadržaja vezanih uz ovaj atraktivan i brzorastući sport. Novoosnovani AK Zadar Tuning oformio je tim za sudjelovanje na automobilističkim natjecanjima kao što su 402 SR, slalom, brdske utrke i sl., a nastao je u cilju oživljavanja automobilističke scene u Zadru. Zanimljivo, inicijativa o osnivanju kluba rodila se na jednom internetskom forumu koji je okupljao mlade zadarske zaljubljenike u brzinu i tuning. Od Tonija Perinića, predsjednika Kluba, saznali smo nešto više o aktivnostima ZD Tuninga, kao i o pojedinostima jučerašnje prezentacije.
– Zadar je pomalo na marginama automobilističkog sporta. Stoga je i Forum ZD Tuning na kraju prerastao u klub. Trenutačno smo tek na početku i teško je reći na koliko ćemo natjecanja sudjelovati, no već smo aktivni na različitim utrkama, susretima s drugim klubovima, ali i u organizaciji različitih humanitarnih akcija. Ovo je prva promocija ZD Tuninga kojoj je svrha naše predstavljanje zadarskoj javnosti – kaže Perinić dodajući:
– Osim automobila naših članova, publici se predstavilo i nekoliko izlagača, vatrogasci su demonstrirali izvlačenje unesrećenih iz oštećenih vozila, a u suradnji s policijom promovirali smo sigurnu vožnju.
A sigurnu vožnju, kaže Perinić, prakticira i 30-ak članova kluba koji očito ne žele da ih se stavlja u istu rečenicu s neodgovornom mladeži čiji je alkohol najčešći suvozač i čije vikend „utrke” nerijetko koštaju više od tek spaljenih guma.