Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Marin Jakovčev pregazio i Vinkovce

30.05.2011. 22:00
Marin Jakovčev pregazio i Vinkovce


U nedjelju je u Vinkovcima je vožena četvrta ovosezonska utrka za Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Marin Jakovčev iz Biciklističkog kluba Zadar 5. Veliku nagradu Vinkovaca i Triglav osiguranja okončao je osvojivši prvo mjesto u kategoriji vozača do 15 godina (početnici A). Tako je učvrstio vodstvo u poretku za Kup Hrvatske u kojem se može pohvaliti s tri najbolja plasmana i jednim četvrtim mjestom.
Stazu dugu 30 kilometara mladi je vozač svladao za 50 minuta i 43 sekunde, vozeći prosječnom brzinom od 35,491 km/h. U skupini od sedam vozača koja se izdvojila sredinom utrke najveći konkurent bio mu je predstavnik Spartaka (Subotica) Dario Nimčević, no Jakovčev je hrabrim ulaskom u posljednji zavoj i završnim 150-metarskim sprintom osigurao pobjedničko postolje. Ovo je ujedno bila i njegova prva ovosezonska pobjeda u međunarodnoj konkurenciji.
Luka Filajdić, drugi vozač Zadra koji je nastupio u Vinkovcima, ostvario je dobar rezultat plasiravši se na 13. mjesto ukupnog redoslijeda. Trenutačno sedmoplasiranom vozaču u kategoriji početnika A ovaj je plasman također donio nove Kup bodove. Mlade zadarske bicikliste za dva tjedna očekuje prestižna utrka za naslov Brdskog prvaka Hrvatske koja se tradicionalno vozi na Učkoj.