Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nagrade Kalmeti i Jelenkoviću

30.05.2011. 22:00
Nagrade Kalmeti i Jelenkoviću


Festival Zlatni pleter održan prošlog tjedna u Karlovcu, uz pobjednika festivala Darka Domjana s pjesmom “Moja zemlja”, može se podičiti i dvojicom dobitnika treće nagrade, i to zadarskih. Duo Klementa čiji je dio Zoran Jelenković te Vili Kalmeta s klapom More, zahvaljujući istom broju glasova gledatelja, podijelili su treće mjesto, no svoju nagradu Kalmeta će ipak primiti naknadno:
– Više nisam siguran jesam li ili nisam dobio treću nagradu. Bio sam pozvan na binu da će podignem da bi onda dobitnicima treće nagrade proglasili duo Klementa. Prvo su mi rekli da je voditeljska pogreška pa je tako umjesto Kalmeta pročitano Klementa, te da će nagrada pristići naknadno, kazao je Kalmeta, dodajući da mu je nagrada ipak bitna. Pjesmu i stihove nagrađene pjesme “Materine riči” napisao je Rikard Relja s kojim inače radi, a trenutačno rade i na novoj pjesmi.
– Tu je i suradnja s Tonijem Eterovićem i ako ona bude uspješna to bi puno značilo i moj povratak za scenu, zaključio je Kalmeta.
Nesporazum oko dodjele nagrada potvrdio je i direktor festivala Žarko Delač, kazujući da je došlo do istog broja glasova zbog čega je ove godine treće mjesto pripalo dvojici izvođača:
– Obojici izvođača je ove godine pripalo treće mjesto, no kako na dodjeli nismo imali i dvije plakete, odlučeno je da Viliju Kalmeti njegovu uručimo naknadno. Kako bismo to napravili, doći ćemo u Zadar, donijeti plaketu i novčanu nagradu te se usput proveseliti, obećao je Delač.