Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Šime Buterin osvojio drugi masters

30.05.2012. 22:00
Šime Buterin osvojio drugi masters


U subotu je odigran posljednji, deseti turnir iz serije mastersa Zadarske županije na kojemu je nastupilo 39 igrača. Najzadovoljniji može biti Šime Z. Buterin koji je nakon slavlja na petom mastersu u Terri sve ponovio i u CD-u. Ovog puta je odličan rezultat ostvario još uvjerljivije, sa samo jednim izgubljenijm setom i to od Daniela Krizmana u finalu desne strane.
Prvo se na njegovom putu našla domaća uzdanica Dalibor Cico Čanković, a zatim i Luka Zubčić. Nakon što je njih dvojicu riješio bez većih problema, isto je ponovio i protiv sve boljeg Romana Skroče. U polufinalu desne strane odličan otpor pružio mu je još jedan domaći igrač, Marin Šarić, ali i on je ispraćen bez osvojenog seta. U finalu desne strane suprotstavlja mu se Daniel Krizman i on prvi na turniru uzima set protiv odličnog Šime Z. Buterina, ali to je bilo sve što je mogao. Daniel Krizman je morao u repesaž, u finale lijeve strane, a tamo ga je čekao odlični Marin Šarić. Obojica su pružila vrhunsku igru, ali malo sretniji, smireniji i za strelicu bolji bio je ipak Daniel Krizman uz odličan izlaz sa 127.
Domaći navijači najviše su očekivali od svog udarnog dvojca, Marina Šarića i Dalibora Čankovića. Nažalost, D. Čanković – Cico nije pružio svoju najbolju igru i smjestio se na diobi 17-24. Zato je u pravom elementu bio Marin Šarić. Prvo je s lakoćom riješio Matu Bulića i Marka Kresovića, a nešto teži posao u kojem je izvojevao pobjedu imao je protiv B. Smolića (2:1). Sljedeći na repertoaru je bio D. Paravinja, ali ni on nije mogao više od jednog seta. Na lijevoj strani, M. Šarić se našao nakon poraza od Š. Z. Buterina, ali tek tada odigrava svoje najbolje partije. Za pobjedu protiv Ivana Mataka pogodio je izlaz u petom krugu sa 101, a u sljedećem kolu još jednom pobjeđuje B. Smolića, ponovno 2:1. U izjednačenom finalu lijeve strane, tijesno je poražen od D. Krizmana, ali prema njegovim riječima: “Glavno da je jedna kanta ostala doma.” – lako se može zaključiti da je zadovoljan odigranim turnirom.
 Nesretno, četvrto mjesto uzeo je B. Smolić, a dvojac iz Vidikovca, Ivan Matak i Marin Čolak morao se zadovoljiti diobom 5. i 6. mjesta. Ovacije je zaslužila Romana Vidović koja je, iako nježnijeg spola, pružila pravu mušku igru i ostvarila tri pobjede te na kraju zauzela odlično 13. mjesto.


Ždrijeb završnog turnira


Nakon posljednjeg mastersa zna se i ždrijeb završnog turnira koji će se odigrati u Kvartu, domaćem terenu PK Jazine 2.
Parovi: Ivan – Zubčić – Toni Frleta, Marin Šarić – Ivan Buterin, Slaven Matek – Mateo Bencun, Roko Sturnela – Dalibor Čanković, Božo Smolić – Ivan Matak, Šime Z. Buterin – Mladen Kurtin, Nino Barić – Ivan Ražnjević, Danijel Krizman – Jure Jerak.