Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U utrci četiri stranačke i dvije nezavisne liste

30.05.2012. 22:00
U utrci četiri stranačke i dvije nezavisne liste


Općinsko izborno povjerenstvo kojim predsjeda Jasna Baričević, sutkinja Općinskog suda Zadar, zaprimilo je šest kandidacijskih lista za prijevremene izbore za Općinsko vijeće Posedarja koji će se održati 17. lipnja. Na redovnim lokalnim izborima prije tri godine kandidiralo se čak sedam lista.
Jučer rano poslijepodne nakon potpisivanja zapisnika znalo se točno svih šest kandidacijskih lista, sve prije bili su tek neslužbeni podaci i saznanja.
Kao što je danas službeno objavljeno na stranicama Zadarskog lista, predane su četiri stranačke liste: HDZ-a nositelja liste Nike Zekića, HNS-a nositelja liste Marka Brale, HSS-a nositelja liste Željana Kalca i HSP-a dr. Ante Starčević čiju listu predvodi Ante Klanac, te dvije nezavisne liste koje predvode Luka Zubčić iz Islama Latinskog i Zoran Nekić iz Podgradine.
Treba istaknuti kako aktualni predsjednik ogranka HDZ-a Podgradine Zoran Nekić nije na stranačkoj već predvodi nezavisnu listu na kojoj je svih 13 kandidata iz Podgradine. S obzirom na redovne lokalne izbore Marko Brala više ne predvodi nezavisnu listu već stranačku, onu HNS-a. Istovremeno HDZ-ovog predsjednika raspuštenog Općinskog vijeća Šime Žuže uopće nema na listi.
Općinsko vijeće raspušteno je 2. veljače, a imenovana je Ljiljana Belić, povjerenica Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti posedarskog Vijeća, sve do izbora novoga.
Žitelji općine Posedarje (Grgurice, Islam Latinski, Podgradina, Posedarje, Slivnica, Vinjerac, Ždrilo) na prijevremene izbore će izaći 17. lipnja u vremenu od 7 do 19 sati. Moći će zaokružiti jednu od šest kandidacijskih lista na kojima ima sveukupno 78 kandidata za 13 vijećničkih mjesta s mandatom od 10-ak mjeseci.
Predizborna šutnja započinje dan prije izbora, točno u ponoć s petka na subotu i traje do nedjelje u 19 sati, do zatvaranja birališta.