Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarska fešta od klapa

30.05.2012. 22:00
Zadarska fešta od klapa


Ovog petka s početkom u 20 sati na Trgu sv. Dominika ispred novog Kazališta lutaka Zadar održat će se još jedna smotra klapa sa zadarskog područja pod nazivom “O mili moj Zadre”. Na smotri će sveukupno nastupiti sedam muških i ženskih klapa, kao i jedna gostujuća, klapa Grdelin iz Zagreba.
– Klapa Grdelin je već godinama u vrhu hrvatske klapske scene. Jako je kvalitetna i vjerujemo da će dodatno uveličati program ovog petka, najavio je Marko Žorž, u ime udruge “Zadarske klape” koja je ujedno i organizator ove smotre.
Uz Grdelin, u petak će se na pozornici izmjenjivati klape: Kožino, Bibinje, Ardura i Kaleta (Zadar), kao i Kapric (Diklo), Karmel (Turanj) i Libar (Privlaka).
Smotra “O, mili Zadre moj” je sljednica smotre “Klape u Donatu” koju je udruga “Zadarske klape” organizirala niz godina. Na njoj se izvode isključivo izvorne i skladane pjesme u a capella izvedbi, a sve klape koje će nastupiti na zadarskoj smotri ujedno su i sudionici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Također, osim sudjelovanja na spomenutom festivalu, zadarske klape nastupaju na smotrama i festivalima diljem Hrvatske i osvajaju nagrade.
– To pokazuje veliki napredak u kvaliteti klapskog pjevanja na zadarskom području. Vjerujemo da će ovogodišnja smotra ujedno biti i jedan dio turističke ponude grada Zadra kao doprinos očuvanju naše klapske baštine, poručuju iz udruge pozivajući ujedno sve zaljubljenike klapske pjesme da u petak na smotru dođu u što većem broju.
Voditeljica programa je Vlatka Vučić Marasović, a u slučaju nevremena smotra će se održati u Kazalištu lutaka Zadar.