Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mještani ražanačkog kraja na blagdanskoj misi

Autor: Branko Božić

30.05.2013. 22:00
Mještani ražanačkog kraja na blagdanskoj misi

Foto: Branko BOŽIĆ



Poslije mise koju je nastupom uveličao mješoviti župni zbor “Kraljice krunice” pod ravnanjem časne sestre Renate Piličić ulicama Ražanca unatoč prijetnji kiše uputila se procesija


Mještani i vjernici Ražanca zajedno s pridošlim vjernicima i hodočasnicima iz Rtine, Jovića, Krneze, Rudića, Garića i Podvršja jučer su na prigodan način tradicionalno proslavili veliki kršćanski blagdan – svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u pučanstvu poznatiji kao Tijelovo. U punoj ražanačkoj crkvi Gospe od Ružarija misno slavlje predvodio je don Damir Juričin.
Poslije mise koju je nastupom uveličao mješoviti župni zbor “Kraljice krunice” pod ravnanjem časne sestre Renate Piličić ulicama Ražanca unatoč prijetnji kiše uputila se procesija. Na čelu ophoda križ je nosio Marko Potočnjak, barjake su nosili Dragan Jakovinović, Davor Matak i Josip Žagar, hrvatski stijeg je nosio Dominik Miočić, kandelabere su nosili Danko Vučinović i Josip Feštini dok je stijeg “Mladenačkog društva” nosio Duško Miletić, a presveti je sakrament u rukama nosio don. Damir Juričin. Poseban i upečatljiv prizor ovom čitavom svetom događaju davala su djeca s košaricama cvijeća u rukama kao i u bijele odore odjeveni ražanački prvopričesnici, koji su sakramen prve pričesti primili prošle nedjelje.