Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Izbori su pravednije rješenje od preslagivanja Vlade”

30.05.2016. 22:00
“Izbori su pravednije rješenje od preslagivanja Vlade”


Po šefu stranke umirovljenika, parlamentarni izbori nisu jedina opcija, a ne bi bilo dobro niti da se održavaju ljeti, pa i zbog ogorčenja birača trenutačnom političkom situacijom
U politici onaj koji se naljuti i digne od stola gubi partiju. Ponekad morate progutati kisele jabuke da biste ostali u onome što ste zacrtali kao stvaran cilj. Ako ste politički avanturist i želite igrati jednu sezonu, a kasnije živjeti od uspomena, to je druga priča. Međutim, ako ste precizno utvrdili cilj, onda nema dizanja od stola jer ste čimbenik ove vlasti. Najgore je to razbiti zato što jedan čovjek nije odstupio i zbog toga učiniti političko samoubojstvo, komentirao je jučer u Zadru političku situaciju između Mosta i HDZ-a, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, dodajući da je još za vrijeme vlade Ive Sanadera rekao da se limun cijedi dok u njemu ima soka.
Hrelja je ipak za nove izbore koji su po njemu, pravičnije rješenje od preslagivanja vlade. Po šefu stranke umirovljenika, parlamentarni izbori nisu jedina opcija, a ne bi bilo dobro niti da se održavaju ljeti, pa i zbog ogorčenja birača trenutačnom političkom situacijom. Na pitanje bi li, kao partner SDP-a, na novim izborima koalirao s Mostom, Hrelja je odgovorio da se prije toga treba dokazali na izborima.
– U svim relevantnim anketama rejting Mosta je pao s 15 na 5 posto. Nemojte misliti da se taj rejting može naglo vratiti. Početi nakon ovog pada ponovno rasti, je jako teško. U novim izborima to sigurno ne bilo 19 mandata. Tri, četiri, maksimalno šest mandata bi osvojio Most. Međutim, ako doista žele reforme, onda bi nama točno trebali reći koje su to reforme. Reći samo ‘reforme, reforme’, i pritom zauzeti široku frontu ne odredivši prioritete, nikako ne ide. Treba odrediti dva-tri prioriteta i onda te ljudi pamte po tom mandatu. Na primjer, Radimir Čačić, ni kriv ni dužan, zapamćen je u hrvatskoj politici po tome što je počeo graditi autocestu, rekao je Silvano Hrelja.
Hrelja se osvrnuo i na ankete koje pokazuju da HSU ne stoji dobro. – Stojimo odlično s obzirom na 17 umirovljeničkih stranaka tj. jedini smo vidljivi u tim anketama, rekao je na kraju presice u zadarskoj kavani Lovre predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.